avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Herastrau

Buna ziua,in data de 15 august am intrat in parcul Herastrau cu masina si am parcat pe o straduta (la intrare trebuia platita o taxa de 10 lei insa nu era nimeni la intrare sa incaseze taxa).Azi 25 august am primit o recomadare in posta si cand m-am dus sa o ridic era o amenda de 3000 de ron pt parcarea respectiva din parcul Herastrau.
Pe amenda este mentionat faptul ca :"este interzis accesul cu autovehicule, motociclete, alte mijloace de transport motorizat, a utilajelor precum si a vehiculelor cu tractiune animala in parcurile si gradinile publice din Municipiul Bucureti H.C.G.M.B. nr. 114/2004, amenda 3000 – 5000 lei".
Interesant este faptul ca nu era nici un semn de avertizare care sa specifice ca nu ar fi voie sa parchezi si era plin de masini,era intrarea de acces,eu nici nu eram la fata locului cand sa constatat amenda respectiva nu am semnat nimic numai cand am ridicat-o de la posta. Eu sunt din Cluj-Napoca,eram in vizita in Bucuresti si ma intereseaza ce se pot sa fac pt a nu achita amenda respectiva?Pot sa depun plangere si daca pot trebuia neparat sa merg la Bucuresti pt a depune plangere sau pot si la Cluj?Sau trebuie intai sa achit amenda pt a putea depune plangere?Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: GriG_H , utilizator 23:42, 23 Septembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
aceeasi amenda am primit si eu, pe 27 august. Firma de leasing a primit pe data de 9 septembrie procesul verbal. Pot sa mai depun contestare, considerand ca nu au trecut 15 zile? si daca poate sa ma ajute cineva cu un nr. de tel avocat sau jurist.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
GriG_H, utilizator
@GriG_H

Impotriva procesului verbal de contraventie se poate face plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia. Daca vi s-a inmanat in 27 august, nu mai sunteti in termen sa formulati plangere.

In privinta ultimei solicitari, va rog sa accesati link-ul de mai jos si sa contactati unul sau mai multi consultanti prin intermediul mesajelor private, numerelor de telefon etc., nu in forum. Multumesc!
www.avocatnet.ro/content/con...

Gabriela Pintea
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns si link

Procesul Verbal a fost intocmit pe 27 august insa fara prezenta mea. Deoarece masina este in leasing, compania de leasing a primit PV-ul pe 9 septembrie, ceea ce ar insemna 9+15 -> 24 septembrie data limita de depunere a plangerii. Cel putin asa inteleg eu

PV-ul fost semnat de catre un oarecare martor, iar cel mai interesant e ca PV-ul a fost intocmit la 19:30, iar contraventia a fost depistata la 14:55. Intrebarea mea e cand a semnat acel martor procesul vebal: la 14:55 in alb, deoarece PV-ul a fost intocmit mai tarziu, sau s-a plimbat toata ziua cu politistul si abia seara a semnat??????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda herastrau aurelian.lica aurelian.lica Buna ziua, Ieri (Duminica, data 22 martie 2010) un prieten a fost in parcul Herastrau, a intrat cu masina in parc (la intrare teoretic trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala IrinaMarinescu IrinaMarinescu Am urmatoarea problema : In cursul zilei de astazi am primit la domiciliu prin posta, o amenda in valoare de 3000 lei pentru parcarea in parcurile publice in ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare herastrau 007adriana 007adriana Buna seara, Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara ... (vezi toată discuția)