avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere individula - trebuia sa depun declaratii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere individula - trebuia sa depun declaratii le pensii pana azi?

am o intreprindere individuala - magazin mixt-fara angajati,si pana acum nu am platit contributie la pensie....eu trebuie sa depun declaratiile astea care se cer pana astazi?..mersi de raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
bpsrm, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 19:21, 26 August 2010
COMUNICAT Având în vedere ca începând cu data de 1 iulie 2010 au intrat în vigoare prevederile OUG nr.58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.573/2003 privind Codul Fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale
face următoarele precizări:
..............
Persoanele care realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, datorează contribuţii individuale de asigurări sociale în cota de 10,5 % din venitul net realizat.
Venitul net realizat este determinat în cazul contabilităţii în partidă simplă, ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului, conform prevederilor Codului Fiscal, iar în cazul normelor anuale de venit este determinat pe baza acestor norme anuale de venit;

Biroul de presă al CNPAS
24 august 2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare disperata: pfa - consultanta; pana azi trebuia sa depun declaratii? AndreeaFP AndreeaFP Buna seara, Vin si eu cu o intrebare destul de disperata avand in vedere situatiile in care suntem pusi in aceasta tara condusa de niste oameni ffff ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa avas avas Buna ziua, Ca PFA cu norma de venit mai trebuie sa depun declaratiile pentru asigurari sociale pentru lunile iulie si august? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa traducator autorizat Norabrigitta Norabrigitta Buna ziua, sunt traducator autorizat si am o mare nelamurire pe tema noii OUG 58. Am platit contributia la sanatate pe intreg anul 2010, am declaratie de ... (vezi toată discuția)