avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces fond funciar

am un proces pe rol in care sunt parata .niste consateni isi revendica o parte din terenul intravilan al meu pe care am casa,anexele gospodaresti,via si gradina.acest pamant a fost lot dat in folosinta de C.A.P ,am autorizatie de constructie a casei din 1962,il am trecut pe titlul de proprietate (din 1996);suprafata din registrul agricol 59-62,corespunde ca marime cu cea din titlul de proprietate.in 2001,aceiasi vecini ne-au actionat in judecata pentru acelas lucru,dar in procesul aflat pe rol in prezent,au modificat putin actiunea prin faptul ca in 2001 cereau anularea titlului si o suprafata de 2000mp ,iar astazi cer constatarea nulitatii partiale a titlului meu de proprietate si revendica o suprafata de 1200 mp;au schimbat putin si partile introducand un mostenitor in plus.in 2001,li s-a respins actiunea ca nefondata;au facut si recurs,li s-a respins si acesta.avem hotararile din 2001 definitive,iar acum m-am trezit din nou data in judecata pentru acelas lucru de fapt(caci este vorba de acelas teren intravilan)precizez ca atunci cand C.A.P-ul mi-a dat acest pamant,era teren arabil,liber;in 1962 mi-am construit casa,am pus vie si gradina .muncesc acest pamant de aproape 50 de ani.care ar fi solutia in acest caz?va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: marinaioana , utilizator 13:31, 26 August 2010
daca aveti avocat acesta poate invoca autoritatea de lucru judecat..
e de preferat sa va puneti avocat sa nu aveti surprize
Sunteti obligata sa mai mergeti in instanta pentru apararea drepturilor.Obligatii la cheltuieli mari de judecata si executati silit aceste cheltuieli ca sa se potoleasca.Mergeti din nou la avocat ca sa va apere de aceste siretlicuri.Succes.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea unui teren agricol parțial expropriat de către statul roman pentru construirea uzinei aro ionion69 ionion69 Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza ... (vezi toată discuția)
Revendicare diferenta de teren imarius imarius In anul 1970 am cumparat de la o persoana o suprafata de 800 mp teren intravilan pe care la randul ei o mostenise in urma cu 30 de ani. In realitate suprafata ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Mihut Nicolae Mihut Nicolae Ce se intampla daca terenurile inscrise si aprobate in anexa 2a (in cazul meu in suprafata totala de 6,02 ha) nu corespund cu suprafetele inscrise in Procesul ... (vezi toată discuția)