Bună ziua, mama mea are la țară o casă lipită de a vecinului. Hotarul în schița cadastrală este la mijlocul caselor. Vecinul în anul 2021 a pus un gard înalt pe toată suprafața din fața casei mamei mele, pe care a plantat viță de vie care a ajuns deja la înălțimea de 4 metri. Practic toată fațada casei este acoperită de vie. Inclusiv fereastra. Pe pământul mamei. Am fost la poliție să fac plângere penala pentru tulburare de posesie. Soluția dată de parchet a fost clasarea, intervenind prescripția faptei. Mi s-a sugerat să mut gardul la hotar( acesta nu are autorizație de construcție, nefiind betonat), și să tai via. Vecinul e cam nebun și mama se teme de scandal. Am cerut de la primărie autorizație de construcție a gardului la hotar, pe pământul meu, iar răspunsul primit a fost că am nevoie de acordul vecinului. Menționez că vecinul susține în declarația dată poliției că acela e pământul lui. Am acte, am schiță cadastrală, mama plătește anual impozit pe acea suprafață, cu toate acestea via vecinului acoperă în întregime fațada casei mamei mele. Am vorbit cu un avocat care mi-a sugerat să îl dau în judecată pentru punere în posesie. În afară de judecată, care sunt sigură că ar dura ani, ce soluție aș avea? Mut gardul, tai via, iese scandal cu nebunul. Vă rog, dacă îmi puteți da niște lămuriri să știu încotro să o apuc. Vă mulțumesc anticipat.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca vita e pe casa mamei, nu înțeleg de ce va temeți sa faceti curat.
Gard daca puneți pe hoți, aveti nevoie de acordul vecinului, dar daca puteti , puneți gardul pe terenul dvs..
Mulțumesc pentru răspuns. Mie îmi este simplu să tai via, dar mama se teme de vecin. V-am spus că e cam nebun. La primărie au refuzat să îi dea autorizație de construcție pentru gard, chiar și pe pământul mamei, deoarece "pământul e în litigiu". Nu există niciun litigiu în instanță, doar că vecinul este prieten cu primarul, cu polițistul, cu toate autoritățile din sat. Să fac scandal e simplu, să mă judec e de durată. Eu am timp că încă sunt tânără, dar mama, nu
@Flori 100ml dizolvati in 3 litri de apa si pulverizati pe frunze. Un pulverizator cu care spalati geamurile e ok. Ajunge sa dati pe cateva frunze. [ link extern ]