avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie constructie gard si poarta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie constructie gard si poarta

Am achizitionat o casa imprejmuita cu gard din stalpi cu plasa de si soclu de 15 cm si 2 porti ( 1 prinsa in schita cadastrala dar in spatele casei 1 centrala dar neprinsa in schita cadastrala dar aflata pe fatada casei).
Cand am dorit sa construiesc sau sa modernizez poarta principala un vecin a facut scandal ca nu ma lasa sa intru pe acolo pentru ca locuinta figureaza pe strada paralela unde este poarta din schita si de fapt spatele casei. Politia locala mi-a zis ca am nevoie de autorizatie de constructie de la primarie. Avocata mi-a zis sa facem o actiune in constatare cu inscriere ulterioara la cadastru a gardului si portii. Vezi doamne ca nu am autorizatie de constructie pe gard si porti dar eu sunt de buna credinta, Ce vina am eu ca am cumparat un imobil care avea gard ca sa trebuiasca sa fac actiuni in constatare, autorizatii pe porti deja facute etc Va rog sa ma ajutati.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
stefanpopovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefanpopovici , utilizator 13:57, 27 Decembrie 2017
Nu se pune problema ca ati fost sau nu de buna credinta, trebuie sa intrati in legalitate in calitate de proprietar(ca regula generala),dar la CF ptr.care aveti nevoie cadastru trebuie inscrise terenul si casa,nicidecum gard si poarta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule avocat, în CF este inscris terenul si casa. Ce intelegeti dvs prin a intra in legalitate in speta de fata avand in vedere cele prezentate?
Discutia este legata de a avea sau nu autorizatie de constructie pentru poarta secundara si/gard? Eu asa le-am gasit in urma achizitionarii imobilului (teren si casa) si vreau sa le repar/imbunatatesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delimitare proprietate pe terasa casei?!? hantzi hantzi Buna ziua, In august 2008 am cumparat o casa cu 460 mp teren. Cand am cumparat casa, vanzatorul ne-a precizat ca terenul din spatele casei este de 2 m latime. ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Gard vecini teocris72 teocris72 buna ziua,am si eu o intrebare .Am cumparat o casa anul trecut in octombrie ,casa nou construita ,inceputa constructia din 2011.sunt 5 case la fel ,construite ... (vezi toată discuția)