avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard vecini

buna ziua,am si eu o intrebare .Am cumparat o casa anul trecut in octombrie ,casa nou construita ,inceputa constructia din 2011.sunt 5 case la fel ,construite de o firma de constructii care a dat faliment cand au fost la rosu.s-au vandut la licitatie.eu am cumparat prin credit bancar cu ipoteca de la cumparatorul care o licitase,deci nu direct de la executor.Casele se afla pe o strada intr-o localitate rurala dar asezate invers .A fost construit un gard (pentru toate cele 5 case ) despartitor fata de vecina ,gard construit dupa cum am auzit de catre firma de constructii care a dat faliment.Eu am luat cu acte in regula tot ,este facuta inclusiv in interior ,deci construit inainte de a cumpara .Acum vecina ne ameninta (pe mine in special pt ca locuiesc acolo,ceilalti vecini inca nu s-au mutat) ca ma da in judecata pt ca m-am bagat cu gardul jumate de metru pe proprietatea ei.Eu habar nu am de nimic,nici unul din noi nu am construit un gard ,e comun care desparte proprietatea vecinei de proprietatile celor 5 case.Pot eu sa am cumva vreo problema din aceasta cauza? firma de constructii nu mai exista ,cred ca a fost construit cand casele erau la rosu deci 2011.Este un gard cu stalpi din beton .Toate dosarele cu constructii,aprobari si asa mai departe sunt in regula.Eu i-am spus vecinei ca nu am nici o treaba cu constructia acelui gard ,ca am cumparat casa in regula,ca e ipotecata de banca pe 20 ani si daca vrea sa dea in judecata pe cineva sa dea firma de constructii care l-a construit,eu sunt cumparator de buna credinta.Ma puteti ajuta va rog cu un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: teocris72 , utilizator 09:08, 28 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie facute masuratori, ce sa va spunem, totul depinde de asta. Intrebati vanzatorul dv. daca stie care este situatia, verificati autorizatia, receptia, suprafata etc.
multumesc,fostul proprietar nu stie nimic,avem doar CF cu schita atasata care nu corespunde cu proiectul aprobat
Cautati un vecin sau un fost proprietar care stie.
Verificati masuratorile, cum nu e la fel ca schita? Receptia e ca proiectul? Suprafetele cum sunt?
A trecut un an si jumatate, ar fi fost bine sa ne spuneti mai multe detalii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datele din schita de la cadastru ( aceia ce apare pe schita de CF) trebuiesc sa fie aceleași cu masuratorile din teren, daca nu sunt aceleasi si nu ati contruit gardul ulterior achizitiei, vecina poate inainta o actiune in revendicare.
Dvs trebuie sa aveti in posesie doar ce rezulta din actele de vanzare cumparare si din schita cadastrala. Premergator cumpararii casei si terenului trebuia sa verificati la fata locului sa corespunda actele cu situatia din teren.
Ca exemplu, la magazin cand cumparati o bluza, verificati sa fie buna masura. Cam asa e si la proprietati, singura diferenta e de valoare, care ar trebui sa va faca cu mult mai atent la ce cumparati.
Probabil ca veti remedia situatia pe cheltuiala dvs daca nu mai aveti pe cine face raspunzator ptr situatia creata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
carmen2010, utilizator

Alte discuții în legătură

Cadastru fals? buna seara, in ianuarie, 2021, am cumparat o casa. ... CatalinM1989 CatalinM1989 Cadastru fals? Buna seara, In Ianuarie, 2021, am cumparat o casa. Avocatii au verificat toate documentele si si-au dat acordul ca pot semna contractul de ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate pe terasa casei?!? hantzi hantzi Buna ziua, In august 2008 am cumparat o casa cu 460 mp teren. Cand am cumparat casa, vanzatorul ne-a precizat ca terenul din spatele casei este de 2 m latime. ... (vezi toată discuția)