Bună dimineata,
Puteti intenta o actiune in revendicare cu privire la portiunea de teren si un capat de cerere subsecvent cu privire la limita proprietatii referitoare la picatura stresinii etc. Si da, se poate dispune aducerea terenului la starea initiala cu consecinta mutării/demolarii constructiei.
Buna seara!
Am sanse sa rezolv prin metoda expusa de catre dvs. daca schita actuala nu mai cuprinde terenul pierdut?
Povestea este cam asa:
Prin anii '93 sotii A si B cumpara o casa batraneasca, cu aproximativ 600mp teren in forma dreptunghiulara (deschidere de aproximativ 16m), cu actele care se faceau pe atunci. Alaturi, prin '94-'95, este cumparat alt teren cu o casa in constructie (doar fundatia turnata) de catre sotii C si D. Prin '97, sotii A si B, pleaca in strainatate si mai revin in tara doar periodic, cam 2 saptamani pe an. In timp ce sotii A si B sunt plecati, vecinii (sotii C si D) demoleaza gardul despartitor pe o lungime de aproximativ 16m si construiesc pe hat si, pe alocuri, peste hat, ajungand sa fure 2m din deschiderea la strada a terenului sotilor A si B si mai putin spre spate, pe masura ce inainteaza in adancimea terenului (sper ca m-am exprimat bine). Sotii A si B afla de "isprava" cand vin acasa dar nu fac nimic pentru recuperarea terenului furat. In anul 2019, sotii A si B decid sa vanda casa si terenul respectiv, vin in Romania pentru acest scop si afla ce acte trebuie facute pentru respctiva tranzactie (schita, intabulare, certificat energetic etc.). Nu stiu ce intelegere au facut sotii A si B cu sotii C si D dar schita a fost facuta pe ce a mai ramas din teren, necuprinzand si terenul furat de sotii C si D, dupa felul in care arata schita, casa sotilor C si D are probleme expuse in primul meu mesaj, mai sus. Intr-un final, sotii A si B reusesc sa vanda sotilor E si F casa si terenul "schilodit". As mai avea cateva mentiuni, daca ajuta: sotii C si D au acelasi numar la casa cu sotii E si F (si fostii proprietari, A si B, au avut acelasi numar, nu se stie de ce). Actualii proprietari, sotii E si F, si-au scos de la primarie certificat de nomenclatura stradala si au primit definitiv respectivul numar, Sotii C si D nu au intabulare facuta si nu au fost la primarie sa rezolve problema numarului la casa.
Ce solutii au sotii E si F sa recupereze terenul furat de sotii C si D de la fostii proprietari (A si B)? Se mentin solutiile expuse de catre dvs. in mesajele anterioare? Va multumesc.