avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru fals? Buna seara, In Ianuarie, 2021, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru fals? Buna seara, In Ianuarie, 2021, am cumparat o casa. ...

Cadastru fals?

Buna seara,

In Ianuarie, 2021, am cumparat o casa. Avocatii au verificat toate documentele si si-au dat acordul ca pot semna contractul de vanzare-cumparare.
Dupa cateva luni ma trezesc cu vecina mea ca-mi spune sa actualizez cadastrul, ca a vb ea ceva cu fostul proprietar. Din prostia mea, i-am aratat o copiez de la cadastrul.meu ( cel fara masuratori si cum se numesc vecinii mei) fara masuratori. Imediat mi-a spus ca schita este veche si trebuie actualizata. Am zis sa verific mai atent, iar dupa cateva zile am luat cadastrul din cartea funciara cu toate informatiile ( masuratorile, vecinii mei etc). Culmea, dupa o masurare rapida lungimea casei corespundea cu schita, toate informatiile din cadastru corespundeau cu ce era scris in contract. In schimb, am vazut ceva ciudat. In cadastru, pe stanga si spatele casei imi arata cine sunt vecinii mei, iar pe dreapta imi arata ca ar fi ulicioara. Pe acea ulicioara este gard si poarta iar ulicioara este pe numele vecinei din spatele casei mele. Cativa vecini, care locuiesc acolo de multi ani, mi-au spus ca acea ulicioara era un drum public care ducea spre intrarea la inca 2 case ( spre vecina mea si o alta vecina, care se intelege de minune cu cealalta vecina. Nu stiu DACA sunt rude), iar acum, fizic, acea ulicioara este inchisa cu gard si poarta. Mi-a spus ca vrea sa vanda casa si ca DACA este stie ea pe cineva de la cadastru si ca ar urgenta actualizarea schitei. Momentan nu am dat curs acestei "oferte".
Intrebarea mea este: Este posibil ca vecina ( o femeie invarsta, dar in tinerete a fost cineva ( asa mi-au spus cativa vecini) care cunoaste si a avut o functie importanta.) Sa vanda acea ulicioara in mod fraudulos? Trebuie sa-mi actualizez schita cadastrului?
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2021
CatalinM1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:22, 22 Octombrie 2021
iar ulicioara este pe numele vecinei din spatele casei mele

acea ulicioara era un drum public

cum a ajuns ulita din drum public pe numele vecinei si ce treaba are cadastrul dvs cu asta ?
dvs nu aveti nimic de facut.
Un vecin mi-a spus ca vecina a fost arhitect si cunoaste cateva persoane din administrative publica, iar acea ulicioara a reusit sa o treaca pe numele ei cu ajutorul acelor persoane ( nu am vazut cadastrul ei, dar fizic acea ulicioara deja este proprietatea ei, dovada este poarta si gardul pus de multi ani).
Una dintre ele lucreaza la cadastru.
Stiu, nu am dovezi clare ci vorbe, dar deja se adeveresc, pt ca mi-a recomandat pe cineva de la cadastru care mi-ar grabi actualizarea cadastrului meu ( doar schita, metrajul este corect).

Am intrebat DACA trebuie sa actualizez cadastrul, pt ca mi-a spus sa nu ajung in instanta.

gi-jane2 a scris:

iar ulicioara este pe numele vecinei din spatele casei mele

acea ulicioara era un drum public

cum a ajuns ulita din drum public pe numele vecinei si ce treaba are cadastrul dvs cu asta ?
dvs nu aveti nimic de facut.

Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
CatalinM1989, utilizator
ce sa actualizati la dvs? si nu, nu trebuie.
va puteti interesa la primarie cum figureaza acea fasie la urbanism
Bun! Acolo ar trebui sa verific. Va multumesc frumos. O zi placuta
O ultima intrebare va rog. Se poate cumpara ulita (sa treaca in numele unui proprietar) din moment ce este un drum public?
gi-jane2 a scris:

ce sa actualizati la dvs? si nu, nu trebuie.
va puteti interesa la primarie cum figureaza acea fasie la urbanism

Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2021
CatalinM1989, utilizator
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute cu cadastru si intabulat ignorat si dat pe titlul unui vecin Toka3 Toka3 Un drum de servitute care exista de zeci de ani apare pe cadastrul intocmit de firma care a facut cadastrul si a fost depus la Oficiul de Cadastru avand ... (vezi toată discuția)
Gard vecini teocris72 teocris72 buna ziua,am si eu o intrebare .Am cumparat o casa anul trecut in octombrie ,casa nou construita ,inceputa constructia din 2011.sunt 5 case la fel ,construite ... (vezi toată discuția)