avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Drum de servitute cu cadastru si intabulat ignorat si ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Drum de servitute cu cadastru si intabulat ignorat si dat pe titlul unui vecin

Un drum de servitute care exista de zeci de ani apare pe cadastrul intocmit de firma care a facut cadastrul si a fost depus la Oficiul de Cadastru avand stampila lor. Deci a fost facut si cadastru si intabularea. Dupa cativa ani aflam ca unui vecin i s-a dat gratuit de catre primar un teren viran si pe tilul de proprietate au spus la vecini terenul nostru ca cica pe planul judetean nu apare drumul de servitute. Asta a fost si raspunsul de la Oficiul de cadastru ca sunt discordante intre planul local si cel judetean. Dar nimic despre de ce cadastrul stampilat de ei cu multi ani inainte nu a fost lucrat. Vecinul vrea sa desfiinteze drumul de servitute care exista de peste patruzeci de ani motivand ca vecinatatea lui e terenul nostru.

Cum se poate repara situatia si corectarea titlului de proprietate sa reflecte cadastrul depus inainte si realitatea?

Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
Toka3, utilizator
Cel mai recent răspuns: CatalinM1989 , utilizator 22:09, 21 Octombrie 2021
Trebuie văzute actele de la Cadastru și mers acolo și lamurita situatia
Buna seara,

Stiu ca este tarziu, dar aceeasi problema o am si EU.
Vecina mea imi spune sa-mi actualizez cadastrul ( casa am cumparat-o anul acesta), pt ca schita ar fi veche.
Am masarutat lungimea casei si reiese ca in cadastru si m-am uitat de curiozitate in cadastrul din cartea funciara unde am detaliile despre tot. Si am reusit sa inteleg de ce femeia tot insista sa actualizez. Pe stanga mea am o vecina, in spate am vecina care insista, iar pe dreapta am ulicioara. Aici este problema! Vecina vrea sa vanda casa, iar pe cadastrul ei ulicioara figureaza ca fiind terenul ei ( are gard si poarta trasa). Femeia vrea sa vanda o portiune de drum public cu acte false. De aceea insista. Chiar mi-a spus ca stie ea pe cineva de la cadastru, ca sa urgenteze actualizarea schitei ( am ramas uluit ca o femeie invarsta poate sa-mi vb asa). Din pacate pentru ea voi fi un ghimpe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru fals? buna seara, in ianuarie, 2021, am cumparat o casa. ... CatalinM1989 CatalinM1989 Cadastru fals? Buna seara, In Ianuarie, 2021, am cumparat o casa. Avocatii au verificat toate documentele si si-au dat acordul ca pot semna contractul de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute wrunning wrunning Buna ziua! Impreuna cu o cunostinta am achizitionat un teren ce a fost dezmembrat pentru ca noi sa cumparam fiecare jumatate din el. El a optat pentru ... (vezi toată discuția)
Cadastru înregistrat la oficiul de cadastru, are stampila lor ... Toka3 Toka3 Cadastru înregistrat la Oficiul de Cadastru, are stampila lor dar ulterior primăria a dat titlu de proprietate pe el unui tert (vezi toată discuția)