avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierderea terenurilor pentru neplata impozitului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierderea terenurilor pentru neplata impozitului

Nu am platit impozitul pe teren de 10 ani, dar am titlul de proprietate.
Intrebare: dupa cati ani este posibila pierderea terenului pentru neplata impozitului si daca este reala legea piederii terenurilor agricole daca nu se platesc impozitele in decurs de 15 zile de la primirea somatiei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 02:56, 26 August 2010
Orice datorie catre stat, daca nu s-a facut somatie de plata sau alt act care sa intrerupa prescriptia, se sterge in termen de 5 ani de cand a luat nastere... Nu exista o lege care sa spuna ca dupa perioada X se confisca terenul in caz de neplata a impozitului, insa administratia financiara respectiva poate recurge la executare silita si la vanzarea bunului respectiv la licitatie, pentru a-si recupera creanta.
oricum va trebuie sa achitati impozitul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp de neplata a impozitului pe un teren,ti-l poate lua statul???? mihasava mihasava Buna seara...Am auzit ca exista o lege,prin care,statul iti poate lua terenul daca nu ai platit ceva ani impozitul ptr el...Imi poate spune cineva despre ce ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie neplatite MorarMarius MorarMarius Avand doua amenzi de circulatie neplatite (impreuna aprox 2300 lei)sunt interesat mai pe larg cum ma va afecta in urmatorii ani amintind ca nu am bunuri ... (vezi toată discuția)