avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenzile de circulatie neplatite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenzile de circulatie neplatite

Avand doua amenzi de circulatie neplatite (impreuna aprox 2300 lei)sunt interesat mai pe larg cum ma va afecta in urmatorii ani amintind ca nu am bunuri personale nici proprietati dar voi avea in urmatorul an. In ce ramuri ma va impiedica neplatirea lor si ce se va intampla de-acum mai departe? Multumesc foarte frumos
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:00, 23 Noiembrie 2014
Administratia fiscala a introdus sumele in debite in urmarire
Sumele va vor fi comunicate prin impunerea anuala
In final acestea vor trebui achitate ,fie direct de dvs ,fie prin executare silita,deoarece administratia fiscala are dreptul sa solicite executarea silita pentru recuperare debite neachitate
in completare la "ce se poate intampla ?":
-procesele verbale au fost/vor fi transmise de catre organul constatator primariei pe a carei raza teritoriala aveti domiciliul iar compartimentul de urmarire din cadrul primariei va incepe executarea silita prin emiterea somatie si a titlului executoriiu .
-in cazul in care nu achitati, se va continua executarea silita prin poprire(conturi, drepturi salariale la angajator) .
- daca nu se vor putea recupera sumele datorate prin poprire se va trece la etapa de inventariere a bunurilor(cladiri, terenuri, auto) in vederea sechestrarii si recuperarii sumelor datorate bugetului local prin vanzarea lor (licitatie publica).

Etapele de executare silita necesita ceva timp, prin urmare, dupa cum ati spus, veti dobandi bunuri (imobile:cladiri, terenuri si/sau mobile:auto) care ar putea fi supuse executarii.
Sfatul meu este sa incercati sa achitati atat cat puteti , chiar cate putin, pentru ca intr-un final, asa cum vi s-a raspuns deja, amenzile trebuie achitate.
Ar mai fi de mentionat ca daca in urma verificarilor facute de catre organul de executare silita, nu aveti bunuri si venituri ce pot fi supuse executarii silita, acesta va renunta la creanta fiscala si va proceda la trimiterea dosarului de executare silita deschis catre agentul constatator (politie).
Politia mai departe va actiona contravenientul in instanta pentru a solicita transformarea sanctiunii contraventionale in ore de munca in folosul comunitatii.
Si asta nu e doar in teorie, lucrez in domeniu si pot sa va zic ca sunt destule persoane care au curatat digul Somesului (se vede chiar pe geamul institutiei).
Carmen G a scris:

Ar mai fi de mentionat ca daca in urma verificarilor facute de catre organul de executare silita, nu aveti bunuri si venituri ce pot fi supuse executarii silita, acesta va renunta la creanta fiscala si va proceda la trimiterea dosarului de executare silita deschis catre agentul constatator (politie).



Nu imi place sa stau in contradictoriu, dar in baza carui articol si lege, cei de la impozite si taxe, renunta la somatie si titlul executoriu, pt a le retrimite agentului constatator?

Va pot spune ca cei de la impozite au la dispozitie maxim 15 ani sa recupereze acel debit, 5 ani de la data amenzii, alti 5 din momentul somarii, si ultimii 5 din momentul declararii insolvabil, iar daca luam in calcul si o plata voluntara se poate prelungi termenul de prescriptie.
In baza art. 9 alin 3 din OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor daca nu exista posibilitatea executarii silite "organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii".
In baza acestui articol se trimite dosarul de executare catre agentul constatator.
Creanta fiscala se scade din evidenta deoarece, daca ar ramane inregistrata suma de plata si in acelasi timp contravenientul ar avea de efectuat un numar de ore de munca in folosul comunitatii, contravenienul s-ar alege cu 2 sanctiuni in loc de una.

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi contraventionale aplicate conform legii nr. 61/1991 vivi678 vivi678 BUNA ZIUA! Incepand ca anul 2004 am acumulat mai multe amenzi la legea 61/91.Am auzit ca acestea se mai si prescriu dar nu stiu dupa cat timp si in ce ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Neplata amenzii contraventionale ontiu ontiu Am o amenda de 500 de RON in urma unei fapte prevazute in articolul 2 pct 1 din legea 61/1991R si sanctionata de art 3 alineatul 1, pct b din legea 61/1991R. ... (vezi toată discuția)