avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CREDIT cu comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CREDIT cu comision de risc

Potrivit OUG 50/2010, art. 36:
Art. 36
Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor, dupa caz, penalitati, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.

Daca eu am incheiat un contract de imprumut in urma cu 4 ani in care am un comison de risc destul de marisor ce pot face acum? Am fost la banca si mi s-a spus ca acest comision va fi inclus in unul din cele legale.
Este posibil sau ii pot da in judecata?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 12:22, 26 August 2010
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile OUG 50/ 2010, un astfel de comision este ilegal. Solicitati bancii( avand dovada acestei solicitari prin faxul expediat, scrisoarea recomandata cu confirmare de primire sau nr. de inregistrare al solicitarii) eliminarea acestui comision, iar in masura in care nu se conformeaza, solicitati aceasta prin actiune judecatoreasca.
Cu stima !
sau

[ link extern ]

si tot aici, interesanta experienta

"Am castigat o batalie impotriva BancaXXX! Mai am razboiul... Nenorocitii, la un credit de refinantare in CHF facut in august 2008, mi-au marit comisionul de administrare de la 0.45% la 0.59%! Va dati seama ca mi s-a marit rata lunara. Din ianuarie 2009 ii tin in petitii pentru a reveni al valoarea initiala din contract. Ei bine numai reclamandu-i la ANPC Bucuresti (si nu Braila, unde m-au tratat cu sictir) am rezolvat ceva. Deodata s-au "oferit" luna asta, sa revina la valoarea de 0.45% a comisionului si sa-mi returneze suma. NU va lasati intimidati de ei! Ne-au amenintat pe orice cale, dar nu ne-au speriat! Reclamati-i orice ar fi, daca v-au incalcat drepturile. Atacati articolul "Banca isi rezerva dreptul de a modifica rata ,dobanzile si comisionale". Imens abuz impotriva clientului!"

Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp este obligata banca sa raspunda petitiei unui creditor? stefiul stefiul Am un credit de refinantare in CHF la Bancpost sin aug 2008. In octombrie 2008 mi s-a marit comisionul de administrare de la 0.45 % la 0.59 %. Am adresat ... (vezi toată discuția)
Comision bancar bugariu bugariu am un credit din 2008cu o dobanda de 9.5 la sutasi un comision lunar de administrare cont de 0.41 la sold care am platit in primele 3 luni.dupa care sa marit ... (vezi toată discuția)
Comision administrare cont curent TudorB TudorB Buna ziua. Cred ca s-a mai discutat acest subiect dar la mine e ceva \\"mai special\\" acest comision, in sensul ca la data obtinerii creditului acesta nu ... (vezi toată discuția)