avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision bancar

am un credit din 2008cu o dobanda de 9.5 la sutasi un comision lunar de administrare cont de 0.41 la sold care am platit in primele 3 luni.dupa care sa marit comisionul de administrare cont la 0.59care valoreaza aproximativ cat dobanda.in contract este scris ca dobanda estesi comisionul este variabil. intrebarea mea este pot sa dau in judecata banca pentru a nu mai plati comisionul de administrare cont care este pe toata perioada i valoare de 9000 de chf si dobanda de 11000 de chf .multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raduallan , utilizator 19:43, 25 Septembrie 2010
Daca ati semnat un contract cu banca in care se prevede cat este acest comision, nu prea aveti ce face. Aceste comisioane sunt cheltuieli ascunse pe care multa lume nu le ia in considerare atunci cand semneaza contractul de creditare cu banca. Pai, ganditi-va! Un comision lunar de 0.59 % inseamna ~ 7% pe an. Daca dobnada este 9%, puteti calcula si dvs. Cheltuiala cu creditul este mult mai mare in realitate.
Puteti sa incercati sa renegociati acest credit. Poate aveti sanse sa obtineti o diminuare a acestui comision. Sau, daca nu aveti comision de rambursare anticipata, puteti merge la o alta banca si sa solicitati un contract de credit pentru refinantare. Astfel, negociati noul credit conform dorintelor dvs. , restituiti creditul la banca cea veche si scapati de acel comision incomod.
Daca se poate, cititi mai atent noul contract.
Va doresc succes cu banca!
Este vorba de comision de administrare cont sau de administrare credit?
este administrare cont
OUG 50/2010 Art. 35
"2) (...) Costurile aferente contului curent trebuie sa corespunda costurilor efective ale creditorului, sa se limiteze la acoperirea acestora si sa nu conduca la obtinerea de venituri suplimentare pentru acesta. "
Faceti notificare la banca invocand prevederea asta. Solicitati diminuarea. Daca nu se rezolva mergeti la protectia consumatorului.
ma scuzati este vorba de comision administrare credit

Alte discuții în legătură

Credit volksbank titima titima In august 2008 am contractat la Volksbank un credit in valoare de 49000 CHF (adica 30000 euro la paritatea din data contractarii creditului). Pana in ian 2013 ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Credit in chf sile1670 sile1670 Buna ziua, Ma intereseaza daca se poate face ceva legal impotriva acestor \"camatari autorizati\" care sunt bancile. M-au dus cu presul sa i-au acest credit ... (vezi toată discuția)