avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision administrare cont curent
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision administrare cont curent

Buna ziua.
Cred ca s-a mai discutat acest subiect dar la mine e ceva "mai special" acest comision, in sensul ca la data obtinerii creditului acesta nu exista, era zero. Acum mai bine de 1 an am primit o notificare de la banca precum ca se introduce un comision de 2,5 ron/luna administrare cont curent iar zilele acestea alta de marire a acestui comision la 3 ron/luna. Preciziez ca am credit de nevoi personale cu ipoteca pe 30 de ani (au trecut doar 3 ani si 5 luni din el), sotia este coplatitor si este obligata de banca sa-si mentina contul curent deschis, astfel incat sa-i ia si ei acest comision.
Cel mai tare ma deranjeaza faptul ca, printre altele scrie exact asa in aceasta notificare:
" Va precizam ca, in masura in care nu sunteti de acord cu modificarile comunicate prin prezenta notificare, aveti dreptul de a denunta in mod gratuit contractul dumneavoastra cu CEC Bank pana la data de 30.05.2015. In caz contrar, de la data de 01.06.2015, modificarile descrise prin prezenta notificare vor fi considerate acceptate de catre dumneavoastra."
Adica, cu alte cuvinte: nu-ti convine, ia-ti jucariile si pleaca!
Pot sa faca asa ceva, adica la inceputul creditului si semnarii contractului, acest comision nu exista iar acum sa fie marit in fiecare an dupa ce a fost introdus in mod abuziv (zic eu)?
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:53, 22 Iunie 2015
Chiar nu se gaseste nimeni sa-mi raspunda? Nu de alta dar as vrea sa stiu daca ma adresez protectiei consumatorului sau nu.
Potrivit OUG 50/2010, art. 36:

Art. 36
Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor, dupa caz, penalitati, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.

In atare conditii, comisionul este considerat ilegal/abuziv doar daca, pe langa el, mai exista si un comison de administrare credit. In alt context, nu.

Nu va opreste nimeni sa va luati jucariile si sa va refinantati la alta banca (pe principiul clasic ca daca 3 ani ati cumparat paine dintr-un loc, iar de maine painea se scumpeste, dumneavoastra aveti optiunea de a cumpara paine in continuare din acelasi loc, dar mai scumpa, sau de a merge la un magazin vecin).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu comision de risc klaus86 klaus86 Potrivit OUG 50/2010, art. 36: Art. 36 Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit ... (vezi toată discuția)
Rambursare anticipata credit ContSters88583 ContSters88583 Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Comision banca ContSters320906 ContSters320906 Buna dimineata, va rog frumos sa-mi rasupndeti si mie la urm. intrebare: comisionul de administrare ptr. un credit de consum este considerat ca fiind abuziv ... (vezi toată discuția)