avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Corupere de minori

Buna ziua!am si eu o nelamurire referitor la coruperea de minori...eu am 20 de ani iar prietena mea 15 (nu sunt mandru de chestia asta dar chiar ne iubim)...Tatal ei nu este de acord cu relatia noastra.Exista sansa sa fiu acuzat de corupere de minori?din cate stiu eu in Romania nu,pentru ca nu i-am oferit bani sau alte bunuri fetei iar ea nu ar depune niciodata plangere impotriva mea sau ceva de genu.Tatal ei nu a pomenit nimic de asa ceva dar pentru ca nu este de acord o bate si-i vorbeste urat fetei.Iar eu vreau sa-l denunt la Protectia copilului daca o mai bate o data.Dar daca acest lucru se va intampla nu vreau sa risc si sa-i vina lui vreo idee sa se razbune pe mine.Acum partea cea mai
importatna e ca noi suntem in Cipru si am aflat de curand de pe internet ca aici vârsta limita sub care nu sunt permise relatiile sexuale cu minori este de 17 ani nu de 15 ca in Romania.dar amandoi suntem romani.In caz de vreo plangere din partea parintilor ei la politie s-ar aplica legea de aici din Cipru sau cea din Romania?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 10:01, 26 August 2010
In cazul unei reclamatii dupa parerea mea se va aplica legea de pe teritoriul tarii pe care va aflati respectiv Cipru.
Exista acel Principiual teritorialitatii, care guverneaza aplicarea legii penale in spatiu,si care asigura, in principal, sanctionarea infractiunilor, in raport cu locul comiterii lor.Confrom acestui principiu de drept , legea penala se aplica infractiunilor comise pe teritoriul tarii. Insa absolutizarea principiului teritorialitatii si limitarea aplicarii legii penale in spatiu, in functie de cerintele acestuia, nu ar face posibila reprimarea tuturor infractiunilor, indiferent de locul comiterii lor, ceea ce ar duce la crearea unor situatii de impunitate,( de nepedepsire) , fapt care nu corespunde dezideratului general de lupta ferma si sanctionare a tuturor infractiunilor, oricare ar fi locul de savarsire.
Daca legea penala s-ar aplica numai dupa principiul teritorialitatii, ar ramane neacoperite unele situatii de comitere a infractiunilor in strainatate, asupra carora legea penala, in baza acestui principiu care o limiteaza la un anumit teritoriu, nu poate actiona.Nu este exclusa ipoteza ca, in cazul savarsirii unor infractiuni in strainatate, acestea sa fie sanctionate de catre statul strain.Sunt, totusi, situatii in care legea straina ramane, adeseori, ineficienta ori actiunea sa nu satisface interesele statului lezat prin comitera faptei.
Astfel, daca cetatenii unui anumit stat comit fapte in strainatate, care, dupa legea nationala constituie infractiuni, pe care legea straina nu le-a incriminat, ei nu vor putea fi trasi la raspundere in baza principiului teritorialitatii in acel stat, intrucat faptele comise nu constituie infractiuni.Faptele fiind incriminate in statul al caror cetateni sunt faptuitorii, pentru a se da eficienta maxima legii penale, s-a instituit principiul personalitatii, care da efect legii penale nu in raport cu locul savarsirii infractiunii, ci cu calitatea faptuitorului, a subiectului infractiunii..
Asadar, conform acestor principii, daca sunteti cetatean roman, si ati comis o infractiune pe teritoriul altui stat, veti putea fi tras la raspundere penala , dupa legea nationala.
Insa , probabil daca nu se va dovedi ca ati corupt fata cu bani, daruri, sau daca fapta nu este savarsita de tutore sau curator, ori de catre supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosind calitatea sa, iar fata are mai mult de 15 ani, nu veti fi pedepsit.
In Romania nu s-a concretizat nici o relatie intre dvs.si prietena ,nici macar o data?

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetateanul roman aflat in strainatate isi asuma o identitate falsa Xpdnc Xpdnc Care sunt ultimele reglementari legale in legislatia romaneasca, in cazul in care cetateanul roman aflat in strainatate isi asuma o identitate falsa. In ... (vezi toată discuția)
Drept penal maryafota maryafota poate cineva sa ma ajute in rezolvarea unei spete? Un cetatean spaniol se afla pe o nava portugheza, in Marea Neagra, mai exact in marea libera.Acesta eset ... (vezi toată discuția)
Aplicarea in spatiu a dispozitiilor juridice TCsilla TCsilla Buna ziua, poate cineva sa-mi explice care sunt dipozitiile juridice apicabile in spatiu? Ma pregatesc sa scriu o lucrare de lincenta si nu stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)