avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Aplicarea in spatiu a dispozitiilor juridice
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Aplicarea in spatiu a dispozitiilor juridice

Buna ziua,

poate cineva sa-mi explice care sunt dipozitiile juridice apicabile in spatiu?
Ma pregatesc sa scriu o lucrare de lincenta si nu stiu cum sa ma apuc.

Multumesc mult anticipat!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:55, 16 Martie 2012
Aplicarea legii penale in spatiu consta in activitatea de traducere in viata a prescriptiilor sanctionatoare ale legii penale in raport cu locul comiterii diferitelor infractiuni (in tara sau strainatate) de catre cetateni romani sau straini.
Principiile menite sa asigure inevitabilitatea aplicarii legii penale in raport cu spatiul sunt :
principiul teritorialitatii legii penale,principiul personalitatii legii penale,principiul realitatii si principiul universalitatii legii penale.
TCsilla a scris:

Buna ziua,

poate cineva sa-mi explice care sunt dipozitiile juridice apicabile in spatiu?
Ma pregatesc sa scriu o lucrare de lincenta si nu stiu cum sa ma apuc.

Multumesc mult anticipat!

Eu zic să o luaţi de la zero, cu paşi mici. Vă va fi de folos nu doar pentru lucrarea de licenţa, ci şi pentru viitor.

Poate părea un raspuns maliţios. Nu este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori the game the game Buna ziua!am si eu o nelamurire referitor la coruperea de minori...eu am 20 de ani iar prietena mea 15 (nu sunt mandru de chestia asta dar chiar ne ... (vezi toată discuția)
Examen traducator Giotanna Giotanna buna ziua!! Anul trecut am sustinut examenul pentru obtinerea atestatului de traducator italiana-romana; romana-italiana, pentru a 2-a oara si ca de obicei am ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii penale ContSters371700 ContSters371700 Buna! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu aceasta speta? O persoană având cetăţenie ucraineană comite o infracţiune de omor, pe când se afla la ... (vezi toată discuția)