avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Desfiintare PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Desfiintare PFA

Ce trebuie sa fac pentru suspendarea activitatii ca PFA?Trebuie platite ceva taxe? Daca se suspenda activitatea se pierde si autorizatia?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:44, 29 August 2010
Suspendare activitate firma administratia financiara
Conform normelor metodologice de aplicare a codului fiscal impozitul minim se datoreaza pana la data inscrierii la registrul comertului a cererii de suspendare a activitatii (nu eliberarea de catre ORC a cerificatului de mentiuni)

11^5. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, conform prevederilor art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
In situatia in care contribuabilii intra in inactivitate temporara in cursul anului, prevederile art. 18 alin. (2) se aplica pentru perioada cuprinsa intre inceputul anului si data cand societatea inregistreaza la oficiul registrului comertului cererea de inscriere de mentiuni.
Daca perioada de inactivitate temporara inceteaza in cursul anului, contribuabilii aplica prevederile art. 18 alin. (2) de la data incetarii inactivitatii temporare, corespunzator cu perioada din an ramasa pana la 31 decembrie.

Suspendarea activitatii la ORC si cererea de regim derogatoriu la finante sunt sunt doua lucruri distincte.
Societatea poate sa fie cu activitate suspendata si sa depuna in continuare declaratiile pe zero la finante.

Prin OPANAF nr. 1.221/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 415/17.06.2009, a fost aprobată Procedura de aprobare a regimului de declarare derogatoriu, fiind abrogate prevederile OMFP nr. 864/2005.

3. Pentru a beneficia de regimul de declarare derogatoriu, pe perioada supusa
acestui regim, contribuabilii trebuie sa îndeplineasca, cumulativ, unele conditii.
Dar eu nu sunt inscrisa la ORC. Eu am autorizatie de la MJ si am CIF de la Finante. Atat. In acest caz ce trebuie sa fac pentru suspendare sau desfiintare?
Multumesc!
In cazul profesiilor libere suspendarea sau radierea se face la Administratia Finantelor Publice un s-a facut inregistrarea pentru desfasurarea activitatii
Deci Dvs. nu sunteti PFA ci PFI, ceea ce este cu totul altceva.
Verificati datele inainte de a pune o intrebare
Ultima modificare: Duminică, 29 August 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)
Regim de declarare derogatoriu - plata impozit forfetar? doinaradicof doinaradicof Buna ziua, am si eu o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns exact. Am o firma la care sunt asociat unic (pe care incerc sa o inchid) ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar nicoleta22 nicoleta22 buna,am o intrebare: 2 asociati au o firma si au initiat procedura de suspendare a activitatii pe o perioada de 3 ani, au anuntat la Fiscul de care apartin, ... (vezi toată discuția)