avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Regim de declarare derogatoriu - plata impozit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Regim de declarare derogatoriu - plata impozit forfetar?

Buna ziua,

am si eu o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva cu un raspuns exact.
Am o firma la care sunt asociat unic (pe care incerc sa o inchid) si din iulie 2008 am de la Administratia financiara regim de declarare derogatoriu. Firma nu a mai desfasurat nicio activitate intre timp.
In aceste conditii, ar fi trebuit sa platesc impozitul forfetar introdus anul trecut?
Eu nu am platit nimic pana acum, considerand activitatea firmei suspendata, si neavand contabil care sa ma puna la curent cu noile legi...
Acum doresc sa lichidez voluntar firma, dar as vrea sa ma lamuresc mai intai daca am de platit impozit.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 14:10, 2 Septembrie 2010
Inteleg ca societatea are activitatea suspendata la registrul comertului din anul 2008 deci nu are obligatia platii impozitului minim
Norme Cod fiscal
115. Prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal nu se aplică contribuabililor aflați în inactivitate temporară sau care au declarat pe propria răspundere că nu desfășoară activități la sediul social/sediile secundare, situații înscrise, potrivit prevederilor legale, în registrul comerțului sau în registrul ținut de instanțele judecătorești competente, după caz. În cazul în care contribuabilii solicită înscrierea, în cursul anului, a situațiilor menționate, prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal se aplică pentru perioada cuprinsă între începutul anului și data când contribuabilul înregistrează la oficiul registrului comerțului/ registrul ținut de instanțele judecătorești competente cererea de înscriere de mențiuni. Dacă perioada de inactivitate temporară/nedesfășurare a activității încetează în cursul anului, contribuabilii aplică prevederile art. 18 alin. (2) din Codul fiscal pentru perioada rămasă din anul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare pfa A_NKA A_NKA Ce trebuie sa fac pentru suspendarea activitatii ca PFA?Trebuie platite ceva taxe? Daca se suspenda activitatea se pierde si autorizatia? (vezi toată discuția)
Dividend firma cu activitate suspendata Stoian Maria Stoian Maria Buna ziua Vrea sa stiu daca pot repartiza si plati dividend asociatului unic nerezident din profitul anilor precedenti avand in vedere faptul ca firma are ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate in 2010 romicichi romicichi Buna ziua. Am o firma infiintata in 2008, in 2009 si-a suspendat activ. pe 3 ani(incepand cu 1 mai 2009). La 30.03.2010 si-a reluat activitatea si are un ... (vezi toată discuția)