avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
In anul 2007 mi-a decedat o sora, in 2008 a decedat si sotul ei, iar anul acesta a decedat si unicul lor fiu, acesta din urma nefiind casatorit si nici avand descendenti. As dori sa intreb cum se va imparti mostenirea ramasa in urma lor, avand in vedere ca in viata mai este doar bunica de pe mama a ultimului decedat si frati si surori ai parintilor acestuia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: micon , utilizator 12:32, 26 August 2010
Mostenitor final: bunica
bunica e singura care va culege toata mostenirea.
La judecatoria unde am fost pentru deschiderea succesiunii mi s-a explicat ca mostenirea (este vorba despre o casa construita in timpul casatoriei celor doi), se va imparti intre fratii si surorile tatalui si intre mama, fratii si surorile mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme? coman coman Buna ziua! Bunica mea a decedat in urma cu 3.5 ani. Bunicul si mama mea nu au facut succesiunea la momentul respectiv. Acum 1 luna a decedat si bunicul ... (vezi toată discuția)
Disputa la succesiune Andreea&M Andreea&M Bine v-am gasit. Am si eu o nelamurire cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in martie 2008, iar eu, mama mea impreuna cu sora si fratele am facut ... (vezi toată discuția)