avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stare civila pentru militar mort pe front
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stare civila pentru militar mort pe front

Buna ziua tuturor,

Ca sa deschid succesiunea pe bunicul am reusit, cu chiu cu vai, dupa un an sa obtin declararea judecatoreasca a mortii.

Acum am sentinta definitiva, documentul legalizat.

Ce fac cu el? Merg la Starea Civila si-l inregistrez ca sa obtin certificat de deces sau il folosesc deja ca act de deces? Pot face Anexa 1 cu el?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: flamina108 , utilizator 10:40, 3 August 2020

complicat...
Banuiam eu...

Nu stiu cum nimeresc eu numai spetzele cele mai complicate, fara raspuns.

multumesc oricum.
Trebuie sa admiti ca hotarari declarative de moarte nu-s chiar pe toate drumurile.

Hai sa vedem ce zice Prof. Beleiu: (drept civil anul I)
-"in ipoteza mortii declarata judecatoreste, completarea datei mortii, in actul de stare civila - actul de deces - se face pe baza hotararii judecatoresti declarative de moarte, ramasa definitiva".

Ce putin de aici rezulta ca un drum la Primarie tot trebuie sa faci.

aha, mersi

deci data mortii bunicului va fi anul asta in toamna...

ca sa fac o gluma funebra: tribunalele l-au omorat, anul asta, si nu razboiul, acum 63 de ani.

ce-i drept, si pe noi ne cam omoara, incet-incet.
Cum anul asta in toamna??? :O

Data mortii este un element pe care hotararea judecatoreasca declarativa de moarte trebuie sa-l cuprinda.

Data mortii asa cum trebuie stabilita in hotarare (a se vedea art 18 din decret 31/1954) nu trebuie confundata cu data pronuntarii sau data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti declarative de moarte.

Alte discuții în legătură

Succesiune imposibila... ContSters117274 ContSters117274 tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea??? (vezi toată discuția)
Declararea mortii a unei persoane disparute eelena eelena SOTUL MEU ESTE PLECAT IN SPANIA DE 4 ANI SI LA UN POPAS INTRE MADRID SI VALENCIA,EL A DISPARUT BAGAJUL RAMANANDU-I IN AUTOCAR.L-AM DAT DISPARUT PRIN INTERPOL ... (vezi toată discuția)
Declararea judecãtoreascã a morþii - pensia dispãrutului alina ramona alina ramona dacă o persoană este declarată dispărută şi până la împlinirea termenului pt a se putea declara şi moartea pe cale judecătorească mai e mult şi ... (vezi toată discuția)