Buna ziua !
Avand in vedere ca executarea silita poarta asupra bunurilor debitorului " prezente si viitoare", cat timp nu aveti bunuri pe numele dumneavoastra, executarea se suspenda, urmand a fi repusa pe rol odata cu identificarea unor bunuri proprii.
In alta ordine de idei, veti aparea ca " rau platnic" in evidenta ANAF, cu o serie de consecinte jurdice.
Cu stima !
stati linistit. e suma mica. n-or sa faca nimic. "somatia" aia e scoasa automat din sistemul informatic, indiferent de suma. da' mai dati asa, partial, pana terminati, ca se aduna majorari.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Ar mai fi de precizat:
1.Am vorbit cu un avocat care e cumva cunostinta de familie si zice ca la o asemenea suma se vor duce acasa la parintii mei (adresa mea de buletin, sunt luat in spatiu acolo) si vor pune sechestru pe bunuri gen televizor, masina de spalat etc., fara a tine cont ca sunt ale parintilor, bineinteles ca ei vor trebui sa faca dovada cu chitante ca le apartin lor bunurile respective, dar nu vreau sa le creez neplaceri.
2.Am auto personal inmatriculat pe numele meu dar nu e parcat la adresa de pe buletin, deci nu stiu cum se poate pune sechestru pe auto personal, s-a mai intamplat asa ceva, exista precedent?
1. Mai mult decat somatii nu pot face, nu au treaba cu patrimoniul parintilor.
2. Se poate pune sechestru, nu am auzit sa fi trecut pana acum la sechestru in vreun caz dar de somatii am tot auzit de cand cu "criza". Dar nu este exclus sa se ajunga si la asa ceva, personal nu cred.
Multumesc pentru toate raspunsurile.
In cele din urma am achitat impozitul. M-a convins un prieten, care mi-a spus ca daca nu-l achit, primaria de care apartin nu imi va mai incasa impozitul anual pe masina (de fapt sunt 2 masini...), deci se vor aduna in ani de zile mari datorii ale mele catre stat cu penalitati si mai mari si in cele din urma nu o sa fie foarte comod pentru mine...
Nu stiu daca in realitate chiar se ajunge ca ptr. un impozit-amenda neplatite, primaria sa nu vrea sa iti mai incaseze impozitul anual pe masina (pana la urma ei au nevoie sa ia bani, nu sa ii refuze, corect?) - voi ce credeti? Aceasta e procedura?
M-am gandit ca e mult mai simplu sa achit si basta, cu toate ca tare mult vroiam sa nu achit acesti bani...