avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum sa lichidez firma daca nu mai am nici un act al ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum sa lichidez firma daca nu mai am nici un act al firmei?

buna. am si eu o problema. Eu, de fapt sotia mea a detinut un srl care si-a incetat activitatea in urma cu aprox.4 ani, Ea era administrator statutar si mai erau 2 asociati, care erau doar pe hartie, nu erau implicati in activitatile firmei. Au ramas ceva datorii minore neplatite catre stat, care in timp au acumulat ceva dobanzi si acuma se cifreaza undeva in jur de 1500 euro. De asemenea mai era marfa pe stoc, in valoare de aprox un miliard de lei vechi. Cand firma a incetat activitatea, contabilul sotiei mele i-a spus ca daca nu mai are activitate, firma se va inchide de la sine, asa ca sotia mea nu a facut nici un demers in acest sens. Spatiul comercial s-a vandut nu la mult timp, marfa care mai era pe stoc, in parte s-a aruncat pt ca expirase intre timp, iar restul a fost donata la diferite persoane, deci nu s-a mai comercializat. Cu ceva zile in urma am primit o notificare in care sotia mea este chemata de o firma juridica desemnata pentru lichidarea si inchiderea firmei sale. Marea problema este ca este o lista cu acte ce trebuie prezentate, cum ar fi ultimele trei bilanturi contabile ale societatii, o lista a tuturor bunurilor din inventar, o lista a numelor si adreselor debitorilor, ultima declaratie de impozit pe profit, ultimul decont de tva, act constitutiv, certificat de inregistrare, etc si NU MAI EXISTA NICI UN DOCUMENT AL FIRMEI. Intrebarea este CE SE POATE FACE IN ACEST CAZ? De asemenea TREBUIE PLATIT TVA-UL PE MARFA AFLATA PE STOC, DACA ACEASTA NU S-A MAI COMERCIALIZAT?

Alte discuții în legătură

Cum se poate declara marfa stricata? simonika9 simonika9 Buna ziua, Am o cofetarie de 6 luni pe care vreau sa o inchid. Prajiturile ramase in fiecare luna (si stricate), nu au fost trecute nicaieri de catre ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac dodici dodici pe data de 04/05/09 mi-am pus demisia, mi-a fost inregistrata si am fost anuntata ca pana pe data 14/05/09 voi avea inventar. prin sondaj . ca sa nu am ... (vezi toată discuția)
Documente necesare la i.i. costachel costachel Buna ziua. Va deranjez cu urmatoarea situatie: Am o I.I.si cu 14.03.2013 nu mai sunt platitor de TVA. Am depus declaratii pentru 2012 si ultima D300 pentru ... (vezi toată discuția)