avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta intre o hotarire definitiva si una ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta intre o hotarire definitiva si una irevocabila

Buna ziua
Am si eu o problema si doresc sa ma sfatuiasca si pe mine cineva. Parintii mei au divortat in anul 1982, casa a ramas mamei conform hotaririi de divort insa pe aceasta hotarire scrie doar ca este definitiva nu si irevocabila. Acum eu intentionez sa pun ipoteca pe acest apartament dar nu pot din cauza ca pe aceasta hotarire de divort nu scrie ca este irevocabila.
Ma poate sfatui cineva ce am de facut?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ratataru , utilizator 21:24, 19 Octombrie 2007
Pai si cine spune tampenia asta?
Una era in 1982 si alta este acum.
Spuneti-i juristului institutiei de credit sa ca apelul a fost desfiintat in 1952 si reintrodus in anul 1993.
Multumesc frumos, insa departamentul juridic al bancii ma intreaba de unde reiese ca nu s-a facut recurs la aceasta sentinta si eu le prezint lor numai hotarirea care-mi este favorabila si nu mai este o alta hotarire care spune alt ceva?
Eu, fara cunostinte avocatesti si toata lumea cu care am discutat, stim ca este o aberatie, dar atit timp cit sunt la mina lor trebuie sa l-e fac aceasta dovada aberanta.
Credeam ca e un singur ratacit, dar daca e vorba de un intreg departament... no comment.

Legalizarea unei hotarari cu mentiunea definitiva se face dupa ce se constata ca a trecut termenul pentru exercitarea caii de atac. Ori, singura cale de atac la vremea aceea era recursul.

Bateti-va cu ei sau schimbati banca.

Apropo! Imobilul este inregistrat in Cartea Funciara in baza acestei hotarari pe numele celui caruia i-a fost atribuit la partaj?

Nu, inca nu este iesita intabularea, merg cu ele in paralel si acum dupa ce mi-a bagat cuiul banca stau cu grija sa nu-mi respinga dosarul si la intabulare pe aceleasi motive stupide desi intabularea se face la judecatoria sector 3, aceeasi care a dat si hotarirea cu pricina!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca bep bep Stie cineva daca mereu s-a pus pe hotararile judecatoresti stampila cu definitiv si irevocabil in momentul in care au trecut termenele de apel/recurs? Sau au ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva din 1969 - o intrebare va rog. ContSters46797 ContSters46797 Va rog, daca stie cineva exact: O sentinta definitiva data in anul 1969 mai poate fi atacata in prezent? Mentionez ca sentinta este definitiva dar nu este ... (vezi toată discuția)
Cand ramane definitiva o hotarare judecatoreasca? mire9 mire9 O HOTARARE JUDECATOREASCA DEVINE DEFINITIVA (DIVORT) DUPA EXPIRAREA TERMENULUI DE APEL SAU LA DATA LA CARE AM LEGELIZAT-O ? IN CAZUL MEU 07.02.2008 - ... (vezi toată discuția)