avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta definitiva din 1969 - o intrebare va rog.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta definitiva din 1969 - o intrebare va rog.

Va rog, daca stie cineva exact:
O sentinta definitiva data in anul 1969 mai poate fi atacata in prezent?
Mentionez ca sentinta este definitiva dar nu este specificat si irevocabila. Este ea executorie?
Cred, nu sunt sigur, ca in 1969 nu exista formula de investire a unei sentinte ca in prezent (definitiva si irevocabila).
Daca stie cineva, rog mult sa posteze aici.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 17 Februarie 2008
Nu, chiar daca nu exista formula definitiva si irevocabila. Acea sentinta putea fi atacata la vremea respectiva prin caile de atac extraordinare existente.
Multumesc de raspuns, dar imi poti spune te rog si o lege/dispozitie orice, care sa faca referire la faptul ca, in contextul in care in 1969 nu exista atributul de "irevocabila" data unei sentine, acesta se putea regasi sub o alta forma, sau pur si simplu, definitiva insemna si executorie?
Multumesc
Codul de procedura civila va lamureste.
Practic noi nu intelegem ce doriti dvs. daca nu ne dati amanunte.
O sentinta definitiva din anul 1969 (atat este precizat in sentinta - definitiva, fara irevocabila etc.., banuiesc ca la momentul anului 1969 nu erau redactate ca si in prezent), ma intereseaza daca mai poate fi contestata in prezent, daca exista un suport juridic pentru a fi contestata.
In prezent se spune: definitiva si irevocabila, dar la vremea aceea nu se folosea termenul "irevocabil".
Intrebarea mea este daca acest termen avea o alta denumire sau sau se subintelegea ca o sentinta definitiva este indreptatita sa fie si pusa in executare fara alte mijloace de atac.
Va multumesc!
N-am prea inteles ce vrei de fapt ... dar hai sa facem ceva istorie.

"Secretul" lipsei mentiunii irevocabile sta in faptul ca dispozitiile referitoare la apel au fost abrogate in 1952 si reintroduse in codul de procedura civila in 1993. In acesta perioada aveam o singura cale ordinara de atac - recursul.

Alte discuții în legătură

Revizuire sau contestatie in anulare Angela Rauta Angela Rauta Sunt nedreptatita in dosarul nr 1642/277/2008 al judecatoriei Patarlagele pentru ca Tribunalul Buzau a dat o Decizie definitiva si irevocabila pe data de 20 ... (vezi toată discuția)
Daca pierd recursul mai am alta cale de atac? Mortis Mortis Daca pierd recursul (este vorba de o cauza civila) mai am alta cale de atac? Sau sentinta data va fi definitiva si irevocabila? Multumesc! (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca bep bep Stie cineva daca mereu s-a pus pe hotararile judecatoresti stampila cu definitiv si irevocabil in momentul in care au trecut termenele de apel/recurs? Sau au ... (vezi toată discuția)