avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Posibilitate somaj ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Posibilitate somaj ?

Am cartea de munca incheiata cu art 65 alin 1 din 03.06.2010. Pana acum nu am fost s-o ridic pt ca pe decizia de desfacere a contractului de munca pe care am primit-o de la locul de munca scrie art61 alin1 lit a. si stiam ca nu pot avea dreptul la somaj in acest caz. intrebarea mea este daca mai pot cere acum somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 26 August 2010
1.Vedeti ca daca ati fost concediata cu art.61, lita) din Codul muncii nu beneficiati de indemnizatie de somaj. Daca este vorba de art.65(1) atunci merge.
2. De aceea v-a zis sa mergeti la ITM sa puneti de acord carnetul de munca cu decizia de concediere. Unul din aceste doua documente nu este bun, dar nu stiu care din ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj TUNDEENY TUNDEENY BUNA ZIUA AS DORI SA VA INTREB CEVA AM FOST DATA AFARA DE LA ULTIMUL LOC DE MUNCA CU O VECHIME 1 AN SI O LUNA CU LIT1 ART 65, AS VREA SA VA INTREB DACA POT ... (vezi toată discuția)
Somajul - cum intocmesc dosarul? stanciudaniela stanciudaniela dupa ce ti se da de la locul de munca hartia referitoare la demersurile somajului unde trebuie sa te prezinti?care sunt pasii de urmat?trebuie sa se ocupe ... (vezi toată discuția)
Se poate lua somaj dupa cic? florin96 florin96 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa Concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj in caz ca societatea la care ai lucrat a dat ... (vezi toată discuția)