avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social pe caz de boala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social pe caz de boala

Buna ziua, ma numesc Laura Hirlau, am 42 de ani si am o problema. Acum 3 ani ,am fost operata de cancer de col uterin si acum un an am fost diagnosticata cu diabet zaharat. Mentionez ca nu am nici un venit, si as vrea sa va intreb daca as putea beneficia de un ajutor social si ce ar trebui sa fac pt asta. Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:11, 31 August 2010
www.avocatnet.ro/content/art...
Gasiti in link legea 416/2001-legea venitului minim garantat (pe baza careia se acorda ajutorul social). Verificati art. 1-11, poate va incadrati.
Trebuie sa va spun ca ajutorul social nu se acorda pe caz de boala, ci ca si masura de solidaritate.
Daca imi dati mai multe detalii va explic. Detalii: locuinta-cu cine locuiti, ce venituri aveti impreuna cu familia?
Pentru a beneficia de ajutor social se depune o cerere la primarie (formular tipizat, atasati actele doveditoare a locuintei, veniturilor), dupa care ei va intocmesc ancheta sociala.
Strict pentru boala, puteti incerca obtinerea unui ajutor de urgenta, tot in conditiile legii 416/2001. Aceste tipuri de ajutoare se acorda in baza anumitor criterii, stabilite de consiliile locale prin hotarare. De asemenea, tot ajutoare de urgenta maia corda si directiile judetene de munca si prestatii sociale. Dosarul se depune fie la primarie, fie la directia judeteana. in ambele situatii, va trebui sa faceti dovada bolii, a costuluit ratamentului, a surselor dvs. de venit. de asemenea, la domiciliul dvs. se va efectua o ancheta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie mire_bebe mire_bebe buna.mama mea a fost diagnosticata cu diabet zaharat si acum 2 luni si este dependenta de insulina.are 40 de ani si o vechime de 3 ani ,poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
De ce este mic cuantumul pensiei? liviucatalin2012 liviucatalin2012 as dori sa stiu de ce mama are o pesie de 30 lei pe caz de boaba si are cancer malin,diabet zaharat,cataracta,brobleme cu inima si tensiunea as dori un raspuns ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiez de venitul minim garantat si sa lucrez? bibiteodora bibiteodora buna ziua am si eu o intrebare sunt operata de cancer col uterin cu histerectomie totala vreau si eu sa stiu daca am dreptul la vreun ajutor banesc dar sa ma ... (vezi toată discuția)