avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... De ce este mic cuantumul pensiei?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

De ce este mic cuantumul pensiei?

as dori sa stiu de ce mama are o pesie de 30 lei pe caz de boaba si are cancer malin,diabet zaharat,cataracta,brobleme cu inima si tensiunea as dori un raspuns unde pot merge.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 29 Aprilie 2012
Va referiti la faptul daca mama Dvs. beneficiaza de ajutor din partea statului? Medicamente sau tratament gratuit?:-/
Poate beneficia de un ajutor social , potrivit Legii nr.416/2001... În completarea veniturilor nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure, pentru asigurarea venitului minim garantat, se acordă lunar un ajutor social, în baza următoarelor documente:
- cerere,
- declarație pe propria răspundere,
- actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia.

Documentele menţionate se înregistrează într-un registru special la primăria comunei, orașului, municipiului sau, după caz, a sectorului municipiului București în a cărui rază teritorială solicitantul are domiciliul ori, după caz, reședința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea ajutorului social mycutza07 mycutza07 As dori sa stiu daca o persoana poate obtine ajutor social si ce suma, in cazul in care un membru al familiei are pensie de handicap iar un altul are venit ... (vezi toată discuția)
Nu realizez venituri, pot primi un ajutor de la stat? mikaela8 mikaela8 buna seara sunt mama,am un baiat elev la zi , care in curand implineste 18 ani,familie monoparentala,am terminat o facultate la fara frecventa ,nu am un ... (vezi toată discuția)
Ajutor social pe caz de boala hirlau laura hirlau laura Buna ziua, ma numesc Laura Hirlau, am 42 de ani si am o problema. Acum 3 ani ,am fost operata de cancer de col uterin si acum un an am fost diagnosticata cu ... (vezi toată discuția)