avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incredintare minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incredintare minor

in urma cu 6 ani am avut o relatie de concubinaj in urma caruia a rezultat un copil.ne-am desparit imediat dupa nasterea copilului,el nu a contribuit cu absolut nimic in cresterea ei,nu a vizitat-o.am deschis un proces de incredintare,procesul a fost in favoarea mea,acum astept hotatarea definitiva,dar nu am dat de el.nu s-a prezentat nici la proces,el trebuie sa-mi plateasca lunar 150 de lei pensie alimentara si sa suporte cheltuielile de judecata.cum pocedez daca nu-mi plateste pensia?este obligat sa-mi plateasca pensia?trebuie sa depun o plangere penala impotriva lui?va multumesc
In cazul in care nu plateste cu rea credinta pensia de intretinere care a fost stabilita prin hotarire judecatoreasca definitiva, peste 2 luni, puteti inainta plingere penala pentru comiterea infractiunii de abandon de familie.
Dupa ce veti avea hotararea definitiva si irevocabila veti putea sa ii faceti si plangere penala doar ca el s-ar putea sa fie plecat din tara si sa nu stie de proces...
daca nu va achita timp de doua luni consecutive ii puteti face plangere penala.
Da, asa este.
Doar ca daca nu stie de hotarare nu va achita sigur...
asta inseamna alt proces?

Alte discuții în legătură

Pe parcursul procesului de reincredintare,nu e obligata sa plateasca pensie de intretinere? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Ma aflu de 6 luni in postura de parat intr-un proces de reincredintare minor(si care probabil va mai dura inca pe atat),iar mama copilului refuza sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara emma_ema emma_ema Buna ziua, Am un copil de 11 ani dintr-o relatie de concubinaj cu un cetatean strain, recunoscut la varsta de 8 ani. Tatal a obtinut in 2011 permis de sedere ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)