As dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitor la problema mea. Sunt angajat cu contract de 3 ani la o firma de Arhitectura in Bucuresti. Pana la sfarsitul lui 2010 am primit salariul relativ la timp (intarzieri de max 1 sapt). Insa anul acesta au fost dati afara cativa colegi de ai mei si a venit doar unul singur care in momentul de fata nu are contract, deci lucreaza la negru. El a fost insarcinat sa aiba in grija firma. Precizez ca patronii sunt niste intalieni care vin la 2-3 luni in Romania si atunci doar ca sa aplaneze eventuale conflicte cu beneficiarii. De circa 3-4 luni am inceput sa primesc salariul cu intarzieri de 2-3 saptamani fara sa primesc vreo justificare intemeiata, iar in momentul de fata am intrat in a doua luna si eu nu am primit salatiul. Adik sunt restantieri cu doua salarii la mine. Insa specific faptul ca persoana care are in grija firma, isi primeste banii la zi prin Waster Union. In momentul de fata eu nu lucrez deoarece nu mai sunt lasat sa intru in birou, la telefon nu mai raspunde nimeni, la email uri nici atat. Nici italienii, nici dobitocul care a fost angajat care pe deasupra nici macar nu are o facultate terminata sau in curs. Firma are o gramada de probleme, atat de grave incat dak as chema un control sunt sigur ca ar inchide o, insa din cauza imprejurarilor nu as dori acest lucru. Adik nu ma refer ca face ceva ilegal ci pur si simplu dak nu a fost verificata nici macar odata in 6 ani ma intreb cat de curata este?! Sunt ferm convins ca va gasi multe neinreguli. Vreau sa stiu cum as putea sa rezolv aceasta probleme tinand cont ca mie personal si culmea si altor persoane care inca sunt prinse de firma asta nu ni se raspunde la telefoane, mailuri etc?
Multumesc anticipat
Singura solutie este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti dvs. domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe iar sarcina probei revine angajatorului. Dvs. cereti salariile pe X luni iar el trebuie sa demonstreze ca ati primit banii.
Pe ce perioada se desfasoara acest proces? La sfarsitul lui in afara de salariul platit ma mai aleg cu ceva? Intreb acest lucru pentru ca sunt mai mult decat sigur ca la auzirea unui proces cu mine nu vor mai vrea sa lucrez pentru ei. Daca tot merg pe drumul asta si imi pierd postul macar sa ma aleg cu ceva pe langa salariul ce mi se cuvine pe lunile restante. Deci?
Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.