avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere apartament

buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de plata apei reci.,de la inceputul anului platesc mai mult decat am consumat pe motiv ca, nu corespunde citirea contoarului de scara cu cel al apartamentelor.va rog sa imi spuneti daca este lega, si daca eu pot refuza plata .va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria1956 , utilizator 22:04, 31 August 2010
andymaurul a scris:

Pe cel caruia ii platiti factura.

Proprietarul care a deschis discutia nu plateste nicio factura! El plateste asociatiei o cota parte din factura de apa, de termoficare, etc. Eu sunt administrator si cunosc problema; daca fiecare proprietar ar plati exact cat ii indica contorul individual, ar ramane o parte neachitata (de obicei contorul de bransament arata mai mult decat suma celor de apartament). Deci cine achita aceasta diferenta? Binenteles ca tot asociatia! asa ca tot acolo se ajunge.
Ii propun proprietarului in cauza sa incerce sa-si faca contract separat cu furnizorul de apa si atunci va plati in functie de indicatia contorului pe care il are (daca il recunoaste furnizorul) sau dupa contorul ce i-l va monta furnizorul.
cristian_conea a scris:

andymaurul a scris:

Pe cel caruia ii platiti factura.

Proprietarul care a deschis discutia nu plateste nicio factura! El plateste asociatiei o cota parte din factura de apa, de termoficare, etc. Eu sunt administrator si cunosc problema; daca fiecare proprietar ar plati exact cat ii indica contorul individual, ar ramane o parte neachitata (de obicei contorul de bransament arata mai mult decat suma celor de apartament). Deci cine achita aceasta diferenta? Binenteles ca tot asociatia! asa ca tot acolo se ajunge.
Ii propun proprietarului in cauza sa incerce sa-si faca contract separat cu furnizorul de apa si atunci va plati in functie de indicatia contorului pe care il are (daca il recunoaste furnizorul) sau dupa contorul ce i-l va monta furnizorul.

Indicati-i utilizatorului temeiul legal pentru a putea realiza aceasta.Daca tot ma contraziceti,faceti-o in mod profesionist si nu doar pe simple convingeri personale neargumentate .
nu cred ca este un temei legal, ci doar o cerere catre furnizor; in ceea ce priveste supararea dvs., ati procedat identic, deci precizati temeiul legal pt.datul in judecata al furnizorului de apa (atata timp cat respectivul nu are contract cu furnizorul).......
@maria1956
In toate condominiile se inregistreaza o diferenta intre suma consumurilor declarate de locatari si contorul de bransament.
Asa cum vi s-a mai explicat aici, asociatia trebuie sa achite furnizorului intreaga factura.
Pe liste, fiecare locatar va plati consumul lui declarat (estimat in cazul celor care nu declara lunar), dar si o parte din aceasta diferenta.
Fiecare asociatie isi stabileste singura modul cum imparte aceste "pierderi":
- pe cota-parte indiviza;
- pe nr. de persoane;
- pe consum;
- pe nr. de apartamente
...sau pe o combinatie din aceste
platesc intre20%-100% din factura lunii respective

Alte discuții în legătură

Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)
Apa rece - pret / mc nicu1961 nicu1961 de ce variaza luna de luna pretul afisat la intretinere pt 1 mc de apa rece? care este pretul corect al 1mc apa rece azi 20.10.2010 ,inclusiv apa menajera ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)