avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintere copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintere copii minori

buna ziua!as dori sa stiu care sunt criteriile de incredintare a copiilor minori in caz de divort.mentionez ca muncesc in italia de 3 ani ,sotia mea la fel pana in luna aprilie cand,dupa ce m-a informat ca e insarcinata in 3-4 luni si pleaca in romania pt a avorta,a parasit domiciliul fara a mai discuta despre situatia noastra si despre cei 2 copii de 10 si 11 ani pe care ii avem.in iunie m-a informat ca a nascut un baietel,iar in august mi-a venit citatie in instanta pt divort.copiii au fost crescuti de parintii mei,iar in prezent sunt in vacanta la mine.nu stiu daca ultimul copil este al meu,nu am fost chemat pt a-l recunoaste,nu stiu ce nume este trecut in certificatul lui de nastere.acum imi cere jumatate din venituri si cei doi copii.sunt aproape disperat,nu a interesat-o niciodata viata celor doi minori.va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:12, 27 August 2010
avand in vedere ca nu sunteti divortati cel de-al treilea copil legal e al dvs. puteti face cerere de incredintare a celor doi copii.
Va trebui sa va angajati avocat.
Ati avea sanse la incredintarea minorilor datorita varstei lor.

Cu cel de-al treile copil va trebui sa tagaduiti paternitatea.Adica va trebui sa mai deschideti un proces.Altfel veti plati pensie de intretinere...si in mod evident copilul nou nascut va fi incredintat sotiei...

avocat Claudiu Lascoschi
sansele ca dvs sa va fie incredintati spre crestere si educare sunt foarte mari m ai ales daca dovediti ca cel de-al treilea copil nu este al dvs.
succes
Eu nu l-as incuraja spre aceste actiuni, mai ales ca a firmat "nu stiu daca..." . Daca afirma "stiu ca nu e al meu", ziceam la fel ca dv. Simpla teama reverentioasa nu este temei de judecata.
acceptati divortul si cereti incredintarea minorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor ruxandra2011 ruxandra2011 Buna ziua, am un baietel de 3 ani, nu sunt casatorita cu tatal lui. Eu si copilul avem cetatenie austriaca, domiciliul deasemenea in Austria, unde s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Refuz test de paternitate giurea marius giurea marius buna dimineata as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu o intrebare.deci sunt divortat din 2 iunie 2010 si vreau sa deschid un alt proces pt test de ... (vezi toată discuția)
Prezentare la divort g_abryela g_abryela Buna ziua.Am si eu cateva intrebari.Cererea de divort s-a depus de comun acord, avem termenul pe 19 ianuarie si tocmai m-a anuntat ca atunci nu se afla in ... (vezi toată discuția)