avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul

am lucrat doi ani jumate ,deoarece nu aveam bacul dat anul acesta m-am hotarat sa il dau si ca sa il pot da a trebuit sa imi dau demisia vreau sa stiu daca acum pot beneficia de somaj in urma adeverintei de bac adica ca am terminat scoala
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 20:30, 26 August 2010
Potrivit legii sunt asimilate somerilor si pot beneficia de indemnizatie de somaj si - absolventii institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale.
Absolvent al unei instituţii de învăţământ este o persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii (art 82/Lg 76/2002)
Dvs chiar daca nu ati avut BAC-ul luat, erati considerat absolvent de liceu si puteati beneficia de somaj in anul absolvirii,
Din pacate, acum nu puteti beneficia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj maryuta maryuta un elev care termina 10 clase are drept de somaj (vezi toată discuția)
Absolventii unei facultati beneficiaza de indemnizatie de somaj? lilicrin lilicrin Am o scurta intrebare daca se poate, sora mea a beneficiat de somaj dupa ce a absolvit examenul de bac(a stat un an aprox. acasa), acum termina facultatea si ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj? sunt eleva la seral violeta93 violeta93 din septembrie 2012 sunt eleva la seral,iar in martie 2013 am nascut,as vrea sa intru in somaj j as vrea sa jtiu daca am dreptul atata timp cat sunt eleva?! ... (vezi toată discuția)