avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Debit rezultat din plata venitului minim garantat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Debit rezultat din plata venitului minim garantat

as vrea sa stiu pentru ce perioada de timp in urma (ani) este legal sa se dispuna stabileirea si recuperarea debitelor inregistrate ca urmare a platii unor drepturi sociale care au fost acordate fara a fi respectate conditiile de acordare ( Legea 416/2001 privind ajutorul social)
Care este cadrul legal si institutiile abilitate sa faca acest lucru.......... daca aceasta fapta este considerata infractiune .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 23:14, 29 August 2010
Se recupereaza intreg debitul (toata suma platita nelegal).
pe cel mult 5 ani in urma se stabilesc ...
Nu cred ca se poate limita dreptul Statului de a recupera o suma ce s-a dovedit a fi platita "fara titlu legal si incasata ca fiind "necuvenita".
Nu este o taxa sau un impozit sau un debit provenit din acestea.
Cred ca se poate discuta pe acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit rezultat in urma recalcularii pensiei Elidor Elidor Tatal meu in varsta de 86,5 ani , veteran de razboi , foarte bolnav, fara capacitate locomotorie, a primit de la Casa pensiilor Sect.2 o noua decizie cum ca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea primului copil si concediu medical de sarcina si lauzie pentru cel de-al doilea popgabrielamaria popgabrielamaria buna ziua. va rog sa ma ajutati urgent si pe mine inr-o problema: daca o persoana care se afla in ccc pana la 2 ani de la data de 05.01.2010 iar la data ... (vezi toată discuția)
Art. 181 din legea 263/2010 Mihaelaioli Mihaelaioli As vrea sa stiu ce stipuleaza art. 181, si anume cum se face recuperarea drepturilor necuvenite incasate de la asigurarile sociale( pensie). Multumesc (vezi toată discuția)