avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contestare aviz ANFP reorganizare institutii publice
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contestare aviz ANFP reorganizare institutii publice

daca directorul unei institutii publice face o propunere de reorganizare dupa cum il taie capul, desfiintand servicii si compartimente importante fara logica si fara a exista un consens cu ceilalti salariati, cu restul personalului de conducere sau cu sindicatul, propunere pentru care si obtine "imediat" avizul anfp, ce mai poate face acum restul personalului care duce greul si a fost pus in fata faptului implinit? se mai poate contesta avizul anfp?
Cel mai recent răspuns: radu_mc , utilizator 14:00, 30 August 2010
Nici pomeneala.Ordonatorul de credite este cel care ordoneaza.Sindicatul sa veduna o plangere,poate asa il sensibilizeaza.La naul schimba statul de functii si tot asa.
Si eu sunt in aceiasi situatie, ordonatorul de credite a restructurat compartimente importante (stare civila si asistenta sociala) lasand compartimente in care lucreaza oameni care nu au macar studii medii dar care sunt rudele primarului.eu avand studii superioare si o vechime de 18 ani in administratie am fost disponibilizata. va rog daca se poate face propunere de catre ordonatorul de credite in consiliul local in vederea modificari organigramei in sensul de a se reinfiinta compartimentele deja restructurate,exista temei legal?
cum adica nu au nici macar studii medii? :O pe ce posturi sunt angajate acele persoane?
D.na iancu primarul nu va face o asemenea propunere.El nu are habar de cata munca este la starea civila sau la asistenta sociala.El doar oficiaza casatoriile si duce sampania si prajiturile acasa.Primarul are posibilitatea legala conf.art.92 din Legea 118 sa mute definitiv o persoana dintr-un compartiment in altul cu post cu tot,doar ca dumnealui da inainte ca asa au venit posturile fixe ca nr.pe servicii si nu se baga chipurile in a face mutari definitive pentru ca nu vrea sa-l supere pe prefect,desi daca ar fii sa ne luam dupa radiogramele de la DEPABD aceste mutari sunt perfect legale.De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.
Persoana respectiva este unchiul sau si ocupa functia de administrator, nu stiu ce administreaza, probabil jocurile de carti de pe calculator. Este strigator la cer ce se intampla la noi in comuna, si-a angajat secretaradactilograf care plimba doar cafeaua si corespondenta, bibliotecar care face comert cu produse avon, acum cine mai imprumuta carti de la biblioteca.Sunt disperata chiar nu exista dreptate in tara asta.

Alte discuții în legătură

Colegii care sunt redistribuiti conform oug 63/2010 pot reveni? consuelo67 consuelo67 Colegii care sunt luati din Serviciile de Evidenta a Persoanelor, fiind redistribuiti in alte servicii,in care nici macar nu este nevoie de ei,datorita ... (vezi toată discuția)
Sef birou filozoful filozoful In biroul nostru isi desfasoara activitatea 6 persoane.Stiu ca la 5 persoane se poate desemna 1 sef de birou.Avand in vedere coordonarea si asumarea ... (vezi toată discuția)
Fisa postului a unui functionar public rovana rovana BUNA ZIUA , SUNT ANGAJATA LA O PRIMARIE CA REFERENT , CLASA III , GRAD PROFESIONAL ASISTENT , VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA SE POATE FACE SHIMBAREA LA UN ALT ... (vezi toată discuția)