avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces pe bloc

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc mai vechi, cu doua scari (A si B).
Eu locuiesc la scara A, de unde este singura cale de acces pe bloc (scara noastra avand acoperis de tigla)
Locatarii de la scara B, care au acoperis de tabla, nu au acces direct pe bloc, decat prin scara noastra. Acesta, acoperisul, necesitand reparatii multiple, la noi(eu stau la etajul 4/4), e un dute-vino continuu, nu mai vorbesc de mizeria lasata in urma si toate celelalte inconveniente. Este legal, din punct de vedere al PSI, ca accesul sa se faca doar dintr-o singura scara? Va rog, daca cineva stie, sa-mi trimita un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sacalul09 , utilizator 14:35, 27 August 2010
Daca constructia blocului este de asa maniera incat accesul sa se faca doar pe la scara dvs. nu aveti ce face, trebuie sa le permiteti accesul pe acoperis pentru a efectua reparatiile. Puteti doar , cu vorba buna si cu acordul lor, sa respecte anumite ore de liniste, la care sa se conformeze si constructorii.
Va multumesc pentru raspunsul foarte prompt, desi marturisesc faptul ca speram sa fie vreo reglementare ceva, din punct de vedere al PSI (prevenirea-Paza si stingerea incendiilor). Chiar nu se prevede necesitatea de acces din ambele scari??

Noi mutandu-ne in bloc, dupa construirea acoperisului, am inteles ca la acel moment li s-a cerut locatarilor din scara B, ca in termen de 3 luni, sa-si rezolve propria lor iesire pe bloc. Dar au fost numai vorbe, nimic scris, si iata ca acum au trecut mai bine de 4 ani (noi stam de 3 ani in blocul respectiv) si lucrurile au ramas tot asa...
Chiar nu putem, pe cale legala, sa-i obligam sa-si faca propria lor iesire de acces pe bloc?
Dacă blocul aşa a fost construit nu îi puteţi "obliga",dar dacă aveţi posibilitatea cu un proiect şi câteva avize se poate face orice modificare care să nu afecteze rezistenţa blocuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata reparatii acoperis AngryLettuce AngryLettuce Salutare Am fost numit seful de scara al blocului in care locuiesc si incerc sa rezolv o problema veche,complicata si stresanta cu reparatia acoperisului. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis cu prelungire in afara - autorizatie ? Miluka Miluka Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 4 etaje in Bucuresti, vom repara acoperisul (acum suntem la etapa de alegere a ofertei). Acoperisul este tip sarpanta, din ... (vezi toată discuția)
Rebilitare acoperis bloc pincguinul pincguinul Va rog sa-mi transmiteti ce acte si cui ar trebui sa ne adresam daca dorim sa reabilitam acoperisul blocului partial (numai pe o scara) - blocul avand 2 ... (vezi toată discuția)