avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie:ambii parinti decedati(tatal in urma cu 7 ani;mama anul acesta);3 copii din care 2 ai mamei(din casatorie anterioara) si unul al tatalui(din casatorie anterioara)-niciunul din copii nu a fost adoptat de celalalt parinte in timpul vietii;cum se imparte apartamentul care era bun comun al celor doi parinti(cumparat impreuna de cei doi in timpul casatoriei lor)?
Va multumesc anticipat ptr.raspuns
Cel mai recent răspuns: Maria_79 , utilizator 11:05, 27 August 2010
Buna ziua !
Fiecare dintre copii vor veni la mostenirea parintelui sau .
Astfel : copilul tatalui va beneficia de 1/3 din masa succesorala iar ceilalti 2 copii 2/3 din masa succesorala .
Se face succesiunea de pe urma tatalui (care a decedat primul) la aceasta venind sotia supravietuitoare (la acea vreme) si copilul tatalui , masa succesorala fiind 1/2 din apartament si primind 2/3 copilul si 1/3 sotia supravietuitoare . Se face apoi succesiunea de pe urma mamei masa succesorala fiind de 2/3 din apartament , la mostenirea careia vin cei doi copii ai acesteia .
Dupa ce veti dezbate succesiunea dupa ambii parinti, apartamentul va fi detinut astfel: copilul tatalui va detine o cota indiviza de 6/16 din apartament, iar copiii mamei vor avea fiecare cate 5/16 din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori renata67 renata67 Buna ziua! As vrea sa va relatez o situatie si sa va pun o intrebare. Doua persoane au trait in concubinaj cativa ani , timp in care li s-a dat un ... (vezi toată discuția)
Mostenire...ajutorr elisabeta11 elisabeta11 buna ziua!! In urma decesului tatalui vreau sa deschid taxa de succesiune, mama traieste,si suntem 5 frati.... intrebarea mea este: cat la suta din ... (vezi toată discuția)
Ctr. vanzare uz fruct Claudia9027 Claudia9027 Buna ziua, părinții mei ne au făcut mie si fratelui meu vanzare cu uz fruct, fratele meu a murit acum 7 ani, iar mama acum 2 luni, soția supraviețuitoare ... (vezi toată discuția)