avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspuns urgent,va rog!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspuns urgent,va rog!

Buna ziua,am marea rugaminte sa imi spuneti,daca in 1996 a existat o infractiune comerciala pt care s0a dat o pedeapsa de 3 ani cu suspendare,acum in 2010 daca se scoate un cazier judiciar nu este persoana reabilitata de drept?mai apare pe cazier?este obligatoriu facauta cerere in instanta?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: monalisaalina , utilizator 10:44, 27 August 2010
O pedeapsa cu suspendare se reabiliteaza de drept la sfarsitul perioadei de suspendare. Conform art. 86 c.p.p., " daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept. " Solicitati eliberarea cazierului judiciar si daca, desi s-a implinit termenul, apare inca pedeapsa, introduceti in instanta actiune, dar, in mod normal, acest lucru se rezolva pe cale administrativa.
avocat Cristina Popescu
daca inca va mai apare in cazier pedeapsa data, se face cerere de reabilitare judecatoreasca..apelati la un avocat sa va ajute
Puteti afla daca a intervenit , asa cum era firesc , reabilitarea de drept , prezentandu-va la serviciul caziere si solicitand eliberarea unui certificat de cazier judiciar. Daca in cazier va aprea inca acea condamnare, va puteti adresa instantei in vederea constatarii de catre aceasta a faptului ca a intervenit reabilitarea de drept.Uneori se impune aceasta practica, desi , reabilitarea este una de drept.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare pedeapsa cu suspendare ovidiuuliean ovidiuuliean buna ziua. as dori un raspuns la intrebarea : se reabiliteaza de la sine cazierul judiciar in cazul unei pedepse cu suspendare sau trebuie inceputa o actiune ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier marius900 marius900 Buna ziua , pe data de 28.04.2010 am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani si 9 luni perioda de probatiune , alcool la volan , doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)