avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere adeverinta , cum sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere adeverinta , cum sa fac?

Sunt o mama ce stau in concediu de crestere copil minor, pe data de 23 octombrie 2010 il inchei.
problema mea este ca il dau la cresa si acolo imi cer adeverinta de la munca pt cresa
am vorbit cu, contabila firmei si mi-a zis ca nu imi poate da nici o adeverinta deoarece eu pana nu inchei cei doi ani de stat cu copilul practic eu nu mai am nici o legatura cu biroul unde am lucrat
in aceasta situatie ce fac, de unde fac rost de adeverinta? deoarece daca cresa va vedea ca stau acasa se va considera ca sunt casnica si risc sa nu-mi mai primeasca copilul la cresa (nu de alta dar asa se procedeaza)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 27 August 2010
Poate contabila firmei nu stie ca sunteti salariata firmei , chiar daca aveti contractul de munca suspendat.
Este obligatia angajatorului sa va elibereze acea adeverinta pentru a va putea inscrie copilul la cresa.
Chiar daca stati acasa cu copilul, dvs aveti calitatea de salarat , iar angajatorul este obligat sa va elibereze adeverinta respectiva.
Angajatorul poate in adeverinta sa specifice ca in prezent sunteti in CCC.

Intr-adevar, dvs sunteti in concediu pentru cresterea copilului ceea ce inseamna ca pana la implinirea varstei de 2 ani va ocupati de cresterea acestuia fapt ce poate face imposibila inscrierea copilului dvs la cresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la adeverinta de salariat daca sunt in cic? eugenia2008 eugenia2008 Buna ziua , Sunt in CIC din 01-05-2007 ,am nevoie de o adeverinta de salariat pentru a-mi inscrie fiul la cresa. Angajatorul meu refuza sa mi-o dea pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca sunt in concediu pentru creșterea copilului, ... adrian_huned adrian_huned Buna ziua, Daca sunt in concediu pentru creșterea copilului, pot să-l duc la creșă de stat pe parcursul concediului? Risc sa pierd concediul? Multumesc (vezi toată discuția)
Obligatii angajator - intoarcere din concediu de crestere copil nicebebe nicebebe Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de ... (vezi toată discuția)