Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de sefa mea sa ma intorc la munca sub motive ca nu da bine daca stau 2 ani acasa, ca oricum mi se desfiinteaza postul si eu sunt pe lista de disponibilizari pentru ca am stat prea mult acasa.
Spuneti-mi si mie, va rog, ce obligatii are angajatorul dupa intoarcerea mea la munca.
Angaatorul are obligatia de a va reprimi la lucru de a 2-a zi dupa ce copilul dvs implineste 2 ani.
El nu are voie sa va concedieze timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala, intrucat se considera perioada de readaptare profesionala.
DAR.... va poate concedia prin desfiintarea postului. Odata cu reintoarcerea la munca va poate inainta un preaviz de 20 zile lucratoare.
In aceasta perioada aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi fara sa va fie afectate drepturile salariale (adica sa fiti platita ca ptr 8 ore/zi).
De asemenea, la sfarsitul perioadei de preaviz trebuie sa va plateasca minim 1 salariu compensatoriu in afara drepturilor la zi.
Trebuie sa va elibereze o adeverinta de somaj cu care sa va puteti inscrie sa primiti indemnizatia de somaj.
1. Asta cu "nu da bine" sa stai 2 ani acasa este o gaselnita a angajatorului.
2. Cred ca vrea sa va cheme si sa va concedieze mai repede. Mai bine stati pana se termina CCC pana la 2 ani si apoi mai vedem.
Stati linistita acasa...in 2 ani...cine stie ce se poate intampla...poate iesim din criza...si ce garantie aveti ca daca va intoarceti acum si lasati bebe acasa nu va reorganizeaza, dimpotriva!