avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatii angajator - intoarcere din concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatii angajator - intoarcere din concediu de crestere copil

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine.

Sunt in concediu de crestere copil din martie 2009. De cam 6 luni sunt presata in continuu de sefa mea sa ma intorc la munca sub motive ca nu da bine daca stau 2 ani acasa, ca oricum mi se desfiinteaza postul si eu sunt pe lista de disponibilizari pentru ca am stat prea mult acasa.
Spuneti-mi si mie, va rog, ce obligatii are angajatorul dupa intoarcerea mea la munca.

Multumesc,
Roxana S
Cel mai recent răspuns: nicebebe , utilizator 22:03, 8 Iunie 2010
Angaatorul are obligatia de a va reprimi la lucru de a 2-a zi dupa ce copilul dvs implineste 2 ani.
El nu are voie sa va concedieze timp de 6 luni pentru necorespundere profesionala, intrucat se considera perioada de readaptare profesionala.
DAR.... va poate concedia prin desfiintarea postului. Odata cu reintoarcerea la munca va poate inainta un preaviz de 20 zile lucratoare.
In aceasta perioada aveti dreptul sa lucrati numai 4 ore/zi fara sa va fie afectate drepturile salariale (adica sa fiti platita ca ptr 8 ore/zi).
De asemenea, la sfarsitul perioadei de preaviz trebuie sa va plateasca minim 1 salariu compensatoriu in afara drepturilor la zi.
Trebuie sa va elibereze o adeverinta de somaj cu care sa va puteti inscrie sa primiti indemnizatia de somaj.
1. Asta cu "nu da bine" sa stai 2 ani acasa este o gaselnita a angajatorului.
2. Cred ca vrea sa va cheme si sa va concedieze mai repede. Mai bine stati pana se termina CCC pana la 2 ani si apoi mai vedem.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Stati linistita acasa...in 2 ani...cine stie ce se poate intampla...poate iesim din criza...si ce garantie aveti ca daca va intoarceti acum si lasati bebe acasa nu va reorganizeaza, dimpotriva!
Multumesc mult inca o data la toti cei care mi-au raspuns.

Asa o sa fac, o sa stau acasa sa am grija de bebicul meu!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la locul de munca din concediul de crestere al copilului in varsta de 2 ani anamariana anamariana Buna In 29 aprilie imi va expira concediul de crestere al coplilului in varsta de pana la 2 ani. Am fost la locul de munca sa intreb daca dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Modificare post dupa cic de 2 ani? andreea36 andreea36 Buna-ziua! Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe ... (vezi toată discuția)