avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la locul de munca din concediul de crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la locul de munca din concediul de crestere al copilului in varsta de 2 ani

Buna
In 29 aprilie imi va expira concediul de crestere al coplilului in varsta de pana la 2 ani. Am fost la locul de munca sa intreb daca dupa expirarea concediului ma vor primi inapoi la lucru. Mi s-a raspuns ca deocamdata nu se stie, sa vada daca vor gasi un alt post, daca nu imi vor gasi alt post atunci ma vor lua inapoi o luna sau doua dupa care vom intrerupe colaborarea, adica ma vor da afara. Mantionez ca pe postul pe care am lucrat eu au angajat o alta persoana pe perioada nedeterminata.
Intrebarea mea este daca sunt obligati sa ma ia inapoi la servici si dupa cat timp au voie sa ma concedieze dupa ce revin la lucru din concediul de crestere al copilului in varsta de 2 ani? Pe ce motive pot sa ma concedieze?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:05, 18 Februarie 2010
Pe postul ocupat de dv trebuia sa angajeze cu contract pe perioada detrminata, pana la revenirea dv. Au obligatia de a va reprimi pe acelasi post si cu aceleasi drepturi salariale. Au obligatia ca cel putin 6 luni sa nu va concedieze din motive neimputabile dv. Puteti refuza noul post si sesiza ITM. Amenda este destul de mare.
Angajatorul este obligat sa va reprimeasca la serviciu fie pe postul detinut anterior, fie pe un post corespunzator pregatirii profesionale.

NU exista un termen in care angajatorul este obligat sa va tina. Angajatorul va poate concedia ptr motive ce nu tin de persoana dvs chiar din prima zi de lucru (adica atunci poate sa va dea preavizul de 20 zile lucratoare).

Cele 6 luni de care aminteste colegul @pneagu se refera la perioada in care angajatorul nu va poate concedia ptr necorespundere profesionala intrucat se considera ca aceste luni sunt de readaptare. Dar ptr motive neimputabile dvs (adica o concediere individuala cf art. 65(1) din Codul muncii) se poate.
Cu acest articol veti avea dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic mona_genes mona_genes Buna ziua ! Duna concediu de crestere si igrijire copil de pana la 2 ani am angajat persoana in cauza . A lucrat 2 luni , iar acum nu mai pot sa o tin. Este ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Reintorcerea din concediul de maternitate ileanagyurka ileanagyurka Buna ziua am citit subiectele de pe forum legate de reintoarcerea din concediul de maternitate,dar tot nu sunt lamurita daca exista o lege prin care ... (vezi toată discuția)