avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintorcerea din concediul de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintorcerea din concediul de maternitate

Buna ziua
am citit subiectele de pe forum legate de reintoarcerea din concediul de maternitate,dar tot nu sunt lamurita daca exista o lege prin care angajatorul este obligat sa te reangajeze 6 luni de ce uni spun ca doar 1 zi sunt obligati sa te reangajeze [nefiind vorba de desfiintare de post sau faliment] mai exist si o alta lege care prevede doar 1 zi? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 26 Ianuarie 2011
Angajatorul este obligat sa te reprimeasca la locul demunca avut anterior plecarii in concediu.
In ceea ce priveste perioada pentru care vei fi reprimita depinde de angajator.
Pentru disponibilizare angajatorul trebuie sa parcurga toate etapele anterioare concedierii
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Romică Stoica, Consilier juridic
In primul rand, angajatorul, dupa terminarea concediului, nu te "reangajeaza", pentru ca pe perioada concediului tu iti pastrezi calitatea de angajat, contractul de munca fiind doar suspendat in acest timp.
In al doilea rand, la intoarcerea din concediu, angajatorul este obligat sa te primeasca la locul de munca si nu te poate concedia pe o perioada de 6 luni pentru motive de necorespundere profesionala, aceasta perioada fiind considerata perioada de reacomodare la locul de munca. Daca postul pe care il ocupi se desfiinteaza in perioada cat te afli in concediu, atunci, angajatorul nu mai are obligatia de a te primi inapoi la lucru.
Unde e prevazut termenul de 6 Luni?
In CCMN pe anii 2007/2010 era prevazuta interdictia de concediere pe o perioada de6 luni de la data revenirii din CCC pentru necorespundere profesionala-art.76 alin.3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de dupa incetarea concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani bmadalina bmadalina Buna ziua, m-ar interesa sa stiu daca dupa reintoarcerea la serviciu, angajatorul are vreo obligatie legala de a-mi pastra postul pentru o perioada de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Concediere cili1959 cili1959 Buna dimineata . Va rog sa-mi spuneti daca mai este exista undeva stipulata perioada cat angajatorul nu poate concedia salariata care s-a aflat in concediu ... (vezi toată discuția)