avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIC

Buna ziua ! Duna concediu de crestere si igrijire copil de pana la 2 ani am angajat persoana in cauza . A lucrat 2 luni , iar acum nu mai pot sa o tin. Este vreo lege care spune ca trebuie sa o tin o anumita perioada dupa concediu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 09:46, 4 Noiembrie 2009
O angajata care se intoarce din CCIC nu poate fi concediata din motive care nu tin de persoana sa, pe motiv de necorespundere profesionala, timp de 6 luni. Dar codul muncii nu specifica faptul ca angajata respectiva nu poate fi concediata individual datorita dasfintarii postului, ca rezultat al conditiilor economice. ( art 65(2)/ din codul muncii: desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa)
Buna ziua!
Nu exista nici o lege care sa va oblige sa mentineti persoana o anumita perioada de timp daca situatia economica a firmei nu permite acest lucru. Obligativitatea angajatoruluii este sa reprimeasca anagajata la lucru. Daca desfiintati postul, o concediati din motive neimputabile salariatului, respectand legislatia in vigoare.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
bvr, utilizator
Daca o concediezi pe temeiul art 65 din CM trebuie ai in vedere sa-i notifici aceasta restructurare, sa-i acorzi preavizul din contract, sa respecti legislatia in caz contrar instanta poate sa dipuna reicadrarea ei, ITM -ul sa te amendeze, etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la locul de munca din concediul de crestere al copilului in varsta de 2 ani anamariana anamariana Buna In 29 aprilie imi va expira concediul de crestere al coplilului in varsta de pana la 2 ani. Am fost la locul de munca sa intreb daca dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Modificare post dupa cic de 2 ani? andreea36 andreea36 Buna-ziua! Doresc sa ma interesez daca este posibil ca la intoarcerea din concediul de 2 ani de crestere copil, angajatorul imi poate modifica postul (pe ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului dupa concediu pentru cresterea copilului Maria1980 Maria1980 Buna ziua, sunt in situatia in care am dorit sa ma intorc la birou dupa 1 an si 3 luni de concediu de crestere si ingrijire copil insa mi s-a spus ca postul ... (vezi toată discuția)