avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... problemã cu auto vândut cu proces verbal de mânã
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

problemã cu auto vândut cu proces verbal de mânã

Am vândut cu pv de mână un autoturism acum 2 ani.Cumpărătorul este de negăsit.Ce pot face pentru a rezilia maşina şi să nu mai plătesc impozitele?
Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 13:46, 27 August 2010
Mergeti la inmatriculari auto in cadrul politiei si faceti o cerere in acest sens.
Cu aderevinta de la ei mergeti la administratia financiara si solicitati sa va scoata din evidenta la plata impozitului.

Bafta!
Formulati o actiune in constatare a intervenirii vanzarii cumpararii bunului mobil si solicitati in subsidiar radierea bunului din evidenta directiei de taxe si impozite locale, unde acest bun apare inregistrat, pe numele dvs.

Citarea o faceti la domiciliul legal al cumparatorului (ultima adresa legala, conform informatiilor de la Directia de evidenta informatizata a persoanei).

Dupa ce obtineti o hotarare definitiva/irevocabila, in sensul celor aratate anterior, efectuati radierea.

Edit later
:) Urmati sfatul meu, doar daca nu reusiti sa radiati bunul mobil, conform sfatului colegei av_andra13.
Ultima modificare: Vineri, 27 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Este mai complicat asa ;)
Am fost in aceeasi situatie acum mai multi ani si am reclamat la politie , unde am depus o plangere pe baza actului de vanzare cumparare de mana. Dupa cca o saptamana m-am trezit la usa cu un cetatean care la randul sau cumparase masina mea de la cel caruia i-o vandusem.Politia rutiera ii ridicase certificatul si nu mai putea sa circule. Am facut actele cu acesta din urma si mi-am radiat masina. Va recomand sa procedati in acelasi fel.
Intrucat radierea autovehiculului de pe numele vanzatorului si inmatricularea lui pe numele cumparatorului la organele de politie si la organele financiare nu se poate face deacat pe baza actului incheiat in conditiile legii, daca, dupa valabila incheiere a contractului (in forma inscrisului sub semnatura privata), una dintre parti (oricare) refuza sa se prezinte la organul competent, cealalta parte este indreptatita sa intenteze o actiune in constatarea dreptului de proprietate asupra autoturismului in patrimoniul cumparatorului (reclamant sau parat), urmand ca radierea-inmatricularea sa se faca pe baza hotararii judecatoresti.
Pentru promovarea unei actiuni in sensul aratat, reclamantul trebuie sa dovedeasca, separat de plata taxei de timbru pt. acctiunea in justitie si consemnarea sumei reprezentand taxele prevazute pentru instrainarea autovehiculelor, care, in urma admiterii actiunii, vor fi trecute la bugetul statului, iar in raporturile dintre parti vor fi suportate definitiv (in lipsa de stipulatie contrara , art. 1305 C. civ. ) de catre cumparator, instanta dispunand restituirea acestor cheltuieli reclamantului (vanzator) prin hotarare.

Alta modalitate nu exista, incercati si o sa va convingeti.
Bafta.
Ultima modificare: Luni, 30 August 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina vanduta fara a fi radiata lili5 lili5 am vandut o masina fara a o radia de buna credinta ca cumparatorul va face demersurile necesare dupa perioada convenita. Se pare ca m-am inselat. Ce pot face ... (vezi toată discuția)
Este admisibila cererea avand ca obiect obligatia de a face - radiere autoturism? Laura Mata Laura Mata Este admisibila cererea de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face :radiere autoturism ? Precizez ca : vanzatorul autoturismului nu a radiat ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism ignat_adi ignat_adi Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)