avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina vanduta fara a fi radiata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina vanduta fara a fi radiata

am vandut o masina fara a o radia de buna credinta ca cumparatorul va face demersurile necesare dupa perioada convenita. Se pare ca m-am inselat.
Ce pot face pt a rezolva aceasta situatie ca sa nu ajung sa platesc amenzi si impozite pt autoturismul vandut?
Sunt in posesia contractului de vanzare cumparare.
multumesc
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 16:48, 18 Octombrie 2010
dvs trebuia sa o radiati de la financiar. mergeti cu acel contract la circa financiara
din pacate singura posibilitate este o actiune in instanta.
Intrucat radierea autovehiculelor de pe numele vanzatorului si inmatricularea lor pe numele cumparatorului la organele de politie si la organele financiare nu se poate face decat pe baza actului incheiat in conditiile legii, daca, dupa valabila incheiere a contractului (in forma inscrisului sub semnatura privata), una dintre parti (oricare) refuza sa se prezinte la organul competent, cealalta parte este indreptatita sa intenteze o actiune in constatarea dreptului de proprietate asupra autoturismului in patrimoniul cumparatorului (reclamant sau parat), urmand ca radierea-inmatricularea sa se faca pe baza hotararii judecatoresti.
Bineinteles, pentru pronuntarea unei hotarari in sensul aratat, reclamantul trebuie sa dovedeasca-separat de plata taxei de timbru pentru actiunea in justitie-consemnarea sumei reprezentand taxele de timbru prevazute pentru instrainarea autovehiculelor, care, in urma admiterii actiunii, vor fi trecute la bugetul statului, iar raporturile dintre parti vor fi suportate definitiv(in lipsa de stipulatie contrara, art 1305 C. civ) de catre cumparator, instanta dispunand restituirea acestor cheltuieli reclamantului (vanzator) prin hotarare.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
praporgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemã cu auto vândut cu proces verbal de mânã Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Am vândut cu pv de mână un autoturism acum 2 ani.Cumpărătorul este de negăsit.Ce pot face pentru a rezilia maşina şi să nu mai plătesc ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c a unui mobil calandrino21 calandrino21 Buna ziua! In speranta ca voi fi cat se poate de scurt, va rog, daca se poate, sa-mi raspundeti la cateva intrebari: Am pierdut un proces ce avea ca obiect ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale genessis63 genessis63 cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr ... (vezi toată discuția)