avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale

cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr perfectarea actelor. pe moment nu m-a deranjat ca tot amana dar au trecut 5 ani si platesc impozit la circa financiara iar la polititie nu pot radia masina fara acte si actele nu le pot reconstitui ptrca cei de la rar zic ca nu o mai gasesc in evidenta si cercul s-a inchis aici. sunt condamnat pe veci sa platesc ptr aceasta greseala sau exista solutii?. multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:20, 27 Noiembrie 2008
Aveti dreptul de a chema in judecata cumparatorul.
Consultati si plati un avocat pt redactarea actiunii si lucrurile se pot rezolva.
Daca nu se va prezenta la instanta va suporta si cheltuielile de judecata ocazionate de proces.

avocat Claudiu Lascoschi
da dar se prescrie dupa 3 ani
de la vanzare au trecut 5 ani. se prescrie vanzarea??? ca nu vreau despagubiri, vreau sa pot radia masina si in mom de fata nu am solutie daca nu apare cumparatorul la politie sa declare ca a cumparat masina . puteti sa ma lamuriti daca are rost sa-l mai dau in judecata daca au trecut 5 ani de cand am vandut masina?
genessis63 a scris:

de la vanzare au trecut 5 ani. se prescrie vanzarea??? ca nu vreau despagubiri, vreau sa pot radia masina si in mom de fata nu am solutie daca nu apare cumparatorul la politie sa declare ca a cumparat masina . puteti sa ma lamuriti daca are rost sa-l mai dau in judecata daca au trecut 5 ani de cand am vandut masina?


Bineinteles ca are rost sa-l dati in judecata. Nu exista termenul de 3 ani in acest caz. Il chemati in instanta si solicitati sa se constate vanzarea.Apoi cu sentinta irevocabila va duceti la politie si radiati masina.
Sfatul meu este sa va angajati un avocat care sa va redacteze actiunea si sa va reprezinte , pentru ca se pot recupera cheltuielile de judecata de la parat daca nu vine la judecata si nu recunoaste pretentiile Dvs.
Succes.
molita a scris:
da dar se prescrie dupa 3 ani
Este o aberaţie! Nu este incidentă prescripţia în cazul acţiunii în constatare...:D

Depuneţi o acţiune în constatare la Judecătorie la care veţi ataşa taxele de timbru - taxă timbru judiciar de 19 lei şi timbru judiciar de 0.3 lei şi contractul de vânzare-cumpărare. Cheltuielile de judecată le puteţi solicita instanţei şi recupera de la cumpărător.
De la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, a avut loc transferul dreptului de proprietate al autoturismului, chiar dacă nu a avut loc radierea acestuia de pe numele dv. şi transcrierea lui pe numele cumpărătorului, această procedură fiind necesară doar pentru opozabilitate faţă de terţi (Fisc, cumpărători ulteriori etc.).
După ce veţi obţine hotărârea judecătorească prin care vi se admite acţiunea, o învestiţi cu formulă definitivă şi irevocabilă, mergeţi cu ea la Poliţie şi radiaţi din circulaţie autoturismul. Din acel moment, veţi fi scutit de a mai achita taxele şi impozitele aferente acestui autoturism. ;)
Ultima modificare: Duminică, 15 Iunie 2008
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Buna! cum pot radia masina fara actele masinii ?mie mi-ar trebui ... underdark44 underdark44 Buna! Cum pot radia masina fara actele masinii ?Mie mi-ar trebui numerele vechi de pe ea sa pun pe noua masina. Eu am vandut cuiva masina doar cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)