avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale

cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr perfectarea actelor. pe moment nu m-a deranjat ca tot amana dar au trecut 5 ani si platesc impozit la circa financiara iar la polititie nu pot radia masina fara acte si actele nu le pot reconstitui ptrca cei de la rar zic ca nu o mai gasesc in evidenta si cercul s-a inchis aici. sunt condamnat pe veci sa platesc ptr aceasta greseala sau exista solutii?. multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:20, 27 Noiembrie 2008
Nu doreste din pacate acest lucru, de aceea aveam dubii daca raman cu plata taxelor pe numele meu.
Multumesc
cora2006 a scris:

Primirea actelor nu conduce la ideea anularii contractului, a inapoierii autoturismului de la cumparator la vanzator si a inapoierii pretului de la vanzator la cumparator.
Daca exista acordul acestuia, mergeti impreuna la Politie cu actele si solicitati radierea autoturismului de pe numele dv., iar daca nu se mai doreste inmatricularea acesteia pe numele cumparatorului, este problema lui. Din momentul radierii, nu veti mai fi obligat la plata taxelor si impozitelor pentru autoturism. ;)


Masina nu mai exista ,am inteles de la Politie ca ptr a putea radia autovehicolul trebuie predata unui centru de colectare a deseurilor, ori trebuie act de detinere a unui garaj ori curte (cum ca nu se afla pe domeniul public)
Aceste acte imi lipsesc....

Deci ramane judecata?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
sizo, utilizator
DA. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Buna! cum pot radia masina fara actele masinii ?mie mi-ar trebui ... underdark44 underdark44 Buna! Cum pot radia masina fara actele masinii ?Mie mi-ar trebui numerele vechi de pe ea sa pun pe noua masina. Eu am vandut cuiva masina doar cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)