avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am vandut o masina si cumparatorul refuza sa facem actele legale

cumparatorul dupa ce a dat banii pe masina si a completat si semnat contractul si a primit talonul si cartea masinii nu a mai vrut sa vina la politie ptr perfectarea actelor. pe moment nu m-a deranjat ca tot amana dar au trecut 5 ani si platesc impozit la circa financiara iar la polititie nu pot radia masina fara acte si actele nu le pot reconstitui ptrca cei de la rar zic ca nu o mai gasesc in evidenta si cercul s-a inchis aici. sunt condamnat pe veci sa platesc ptr aceasta greseala sau exista solutii?. multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 17:20, 27 Noiembrie 2008
multumesc ptr ambele raspunsuri. sunt clare si datatoare de speranta. inca o data multumesc :)
Eu cred ca puteti cere si contravaloarea impozitelor si taxelor platite de Dv. in perioada in respectiva perioada de timp.
Numai bine.
De putut poate cere cine vrea şi ce vrea. Mai greu este cu ce permite legea... Astfel, dacă nu s-a făcut radierea de pe numele vechiului proprietar pe numele cumpărătorului, înscriere care era opozabilă terţilor, instanţa nu-i va acorda aceste sume. Dar poate că, dacă le-a plătit în numele vânzătorului, poate rezolva această situaţie pe cale amiabilă, deşi plata impozitelor autoturismului nu era o condiţie pentru ca aceasta să circule...;)
Exista si o solutie mai simpla: daca stiti adresa cumparatorului si nr sub care ciscula masina adresati o plangere organului de politie de la domiciliul cumparatorului [rin care solicitati sprijin in radierea autoturismului.Atasati o copie a actului de v-c prin care sa aratati ca ,cumparatorul nu a respectat prevederile legale privind radierea in 30 de zile.Aceasta este o contraventie pe care o constata politia si care are la indemana si posibilitatea legala de a retine certificatul de inmatriculare si placutele pe care apoi le inainteaza serviciului public comunitar de inmatriculare a autovehicolului.In aceasta situatie ne mai putand circula cumparatorul va fi nevoit sa procedeze la perfectarea radierii-inmatricularii autovehicolului
SUCCES!
Eronat, patrascu! :P
Poliţia nu are nici o treabă cu un contract de vânzare cumpărare prin care una dintre părţi nu şi-a respectat obligaţia de a se prezenta la organul de poliţie pentru radierea ei de pe numele vechiului proprietar şi înscrierea acesteia pe numele noului proprietar. Acest lucru se poate rezolva numai prin instanţă, aşa cum am arătat mai sus.
Dacă nu aveţi cunoştinţe juridice, este mai bine să citiţi ce scriu alţii care au şi să reţineţi! Atât, nu vă daţi cu presupusul pentru că utilizatorii care solicită un răspuns corect vor fi debusolaţi primind răspunsuri pro şi contra, astfel încât le va părea rău că au apelat la sprijinul acestui forum, iar noi cei care într-adevăr încercăm GRATUIT să ajutăm, ajungem să ne dăm seama că ne pierdem timpul fără rost...
Dacă aveţi cunoştinţe juridice fiind la început de carieră, nu vă daţi cu presupusul ci ascultaţi ce spun cei cu experienţă şi poate învăţaţi de la ei...
Dacă aveţi cunoştinţe juridice şi vechime în domeniu (!?!), vă rog atunci să mergeţi chiar dv. la poliţie şi să încercaţi să faceţi ceea ce aţi recomandat user-ului, spunându-le că aţi încheiat un contract de vânzare pentru un autoturism cu o persoană care apoi nu s-a mai prezentat la poliţie cu dv. pentru radierea autovehiculului şi solicitaţi să vă spună dacă, în acest caz, acel cumpărător a săvârşit o contravenţie, (care ar fi aceea să ne-o comunicaţi şi nouă...) şi dacă au posibilitatea legala de a retine certificatul de inmatriculare si placutele ...
Sper ca, astfel să vă convingeţi singur de "utilitatea" sfatului dv. dat user-ului...;)

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Buna! cum pot radia masina fara actele masinii ?mie mi-ar trebui ... underdark44 underdark44 Buna! Cum pot radia masina fara actele masinii ?Mie mi-ar trebui numerele vechi de pe ea sa pun pe noua masina. Eu am vandut cuiva masina doar cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere masina Valigeta Valigeta Am fost proprietara unui autoturism din 2010 pana in 2014. L-am vandut cu act de vanzare-cumparare. Taxa de prima inmatriculare am recuperat-o. Cel care a ... (vezi toată discuția)