avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casatorie incheiata in Italia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casatorie incheiata in Italia

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri/sfaturi legate de un divort intre un cetatean italian si o cetateana romana. Situatia este in felul urmator:
Casatoria s-a incheiat in Italia iar cei doi doresc sa divorteze acum. Din casatorie nu au rezultat copii.
Este posibil ca divortul sa poata fi de competenta unei instante din Romania? Si daca da, care ar fi aceea?
Cetateanul italian poate da un mandat special (procura autentica) pentru ca o persoana din Romania sa il poata reprezenta in instanta (avocat sau nu)?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bogdan27 , utilizator 08:35, 28 August 2010
Nu este posibil; banuiesc ca autoritatile romane nici nu cunosc de existenta casatoriei si de asemenea mai banuiesc ca cei doi nu au locuit impreuna in Romania.
avocat Cristina Popescu
Nu, nu puteti divorta in Romania.
daca certificatul de casatorie a fost transcris in Roamania actiunea de divort poate fi introdusa in Romania la judecatoria in raza careia ati avut ultimul domiciliu comun sau a domiciliului paratului , sau daca paratul nu domiciliaza in tara in raza domiciliului reclamantului, dupa caz.
banuiesc ca autoritatile romane nici nu cunosc de existenta casatoriei

... adica vine cetateana romana acasa si poate deveni bigama daca are chef ?

este imposibil si teoretic si practic. doar instanta italiana e competenta cu desfacerea casatoriei in cazul expus de dvs.

Alte discuții în legătură

Divort andrei sav andrei sav sunt casatorit de un an de zile in mexic .nu locuiesc acolo ,am domiciliul in Romania.Asi dori sa stiu cum pot divorta fara sa ma deplasez in Mexic.Ce acte ... (vezi toată discuția)
Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)
Divort italian Chiriac Roxana Chiriac Roxana In cazul unei casatorii dintre un italian si o romanca efectuate in Italia dupa legea italiana unde se poate cere divort?Sotia romanca a solicitat rezidenta ... (vezi toată discuția)