avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Am o firma infiintata in iule 2010. A optat pentru TVA lunar, insa imediat dupa ce si-a scos certificatul de inregistrare s-a inscris in registrul operatorilor.
Inregistrarea aceasta va face ca firma sa devina automat platititoare de tva lunar, sau abia cand va emite prima factura catre un stat membru UE?
A emis o astfel de factura acum 2 zile, si daca e dupa legislatia de pana la 30 iunie, trebuie sa depuna documentatia de trecere la TVA lunar pana pe 5 sept, insa nu sunt sigura daca nu cumva trebuia sa depuna decont TVA si pe iulie.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:06, 27 August 2010
daca la infiintare ati preconizat o cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro, recalculata corespunzator numarului de luni pana la sfarsitul anului (in cazul dvs. 50.000 euro), inseamna ca veti depune de la inceput decontul lunar.

(doar achizitiile intracomunitare de bunuri schimba perioada fiscala, nu si livrarile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)
Declaratie cifra de afaceri 2009 nistor_maria nistor_maria in ce format se depune decalaratia privind cifra de afaceri si pna in ce data (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)