ACUM 3 ANI AM FACUT UN CREDIT IPOTECAR IN VALUTA(DOLARI). LUCREZ IN SISTEMUL BUGETAR SI EU SI SOTUL, SI VENITURILE NOASTRE AU SCAZUT. SUNTEM IN IMPOSIBILITATEA DE APLATI RATA LUNARA. PUR SI SIMPLU MA VAD NEVOITA SA RENUNT, DEOARECE NU AM CU CE PLATI.DACA MA DUC LA BANCA SI LE DAU CHEILE APARTAMENTULUI DE BUNA VOIE, MAI SUNT URMARITA DE BANCA IN VEDEREA RECUPERARII CREDITULUI ? SAU CE SE VA INTAMPLA?
Va inteleg in ce situatie va aflati, dar sfatul meu este sa va duceti la banca si sa solicitati o reesalonare astfel incat sa vi se micsoreze rata lunara.
Si, personal, nici nu cred ca ar trebui sa va pierdeti speranta atat de repede, pentru ca solutii exista! Nu sunteti nici prima si nici ultima persoana care nu mai poate achita ratele. Iar daca sunteti de buna credinta, solutii exista (mai ramane doar sa vreti sa "luptati" mai departe).
Asadar, parerea mea este ca ar trebui sa luati legatura cu banca (dar nu pentru a le da direct cheile apartamentului :love1:; chiar vreti sa le faceti un asemenea cadou?), ci pentru a incerca o reesalonare a creditului. Asta inseamna ca vi se va scade rata lunara si vi se va prelungi perioada de rambursare. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa prezentati acte doveditoare ca atat dvs. cat si sotul nu mai incasati acelasi salariu ca acum 3 ani (de parca ar mai lua cineva din sistemul bugetar acelasi salariu ca acum 3 ani X-( - ma refer aici la "cei mici"), respectiv adeverinta de salariu, copii dupa cartea de muncă, alte adeverinte eliberate de angajator, etc. si, bineinteles, sa fiti dispus sa achitati in continuare o eventuala rata mai mica.
Curaj! Ce s-ar intampla daca am ceda cu totii la fiecare piedica ce ne apare in cale? Asta este situatia, mai greu sau mai usor, trebuie sa mergem mai departe! ;) Are rost sa va mai spun ca si eu lucrez in sistemul bugetar, ca si mie mi s-a micsorat salariu (chiar drastic, pot sa spun), iar acum dau rata la banca aproximativ 75 % din salariu? Restul de 25 % e ... Iar sotul meu e si el un om ca oricare altul, cu un venit lunar cat se poate de obisnuit...
Asta este... trecem noi si peste asta si m-as bucura sa aud ca si dvs. ati decis sa luptati mai departe!
VA MULTUMESC PENTRU INCURAJARI. LA BANCA AM FOST SI AM OBTINUT O REESALONARE.PROBLEMA ESTE CA ACEST CREDIT IMOBILIAR E FACUT IN VALUTA(DOLARI - SI ACESTA CRESTE PE ZI CE TRECE.
ASA CA LA UN MOMENT DAT, DEGEABA MI S-A FACUT REESALONARE CA TOT ACOLO AJUNG . MAI STAM 1 AN. SAU CEL PUTIN PANA N-O SA MAI PUTEM PLATI. PE MINE MA INTERESEAZA CE SE MAI INTAMPLA IN MOMENTUL IN CARE CHIAR N-O SA MAI PUTEM PLATI .
Scrieti/rescrieti, va rog, mesajele postate, cu litere mici.Scrisul in exces, cu litere mari de tipar, este interzis de catre Regulamentul de postare, este greu de citit si...echivaleaza cu a tipa la ceilalti useri.
Multumesc frumos pentru intelegere, o seara buna.:)
Alte discuții în legătură
Credit nerambursat
sarina@
Buna ziua,
Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament.
L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)